Να μην κλείσει η εφημερία του Παίδων Πεντέλης! – Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Οι εργαζόμενοι δεν είναι εγκληματίες! Μετά τις αγωγές του υπουργείου Υγείας σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, που αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα στο σημείο να στείλει στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ!

Με πορεία προς την πλατεία Πεντέλης οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», άλλοι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής ολοκλήρωσαν τη σημερινή δυναμική διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις εφημερίες του Νοσοκομείου και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Με καταστολή δεν βγαίνει πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», βροντοφώναξαν, μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, η κυβέρνηση απάντησε με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

Σήμερα Κυριακή, μέρα από την οποία τέθηκε σε ισχύ η κυβερνητική απόφαση να βγει «εκτός μάχης» το Παίδων Πεντέλης εν μέσω πανδημίας, οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση.

Από νωρίς το πρωί υπήρχαν τρία περιπολικά στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της και κλούβα με δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ.

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, νωρίτερα, ζητώντας την αποχώρηση των δυνάμεων.

«Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!», σημειώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα δήλωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και αύριο το πρωί προγραμματίζουν νέα Γενική Συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων.

Στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών βρέθηκε ο Βασίλης Βήττος, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βριλησσίων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το Παίδων Πεντέλης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ανακοίνωση για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την αποχώρηση των δυνάμεων αυτών.

Συγκεκριμένα:

«Μετά τις αγωγές του υπουργείου Υγείας σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, που αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα στο σημείο να στείλει στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ!

Για το περιστατικό αυτό, το οποίο δείχνει ότι για την κυβερνητική πολιτική ο εχθρός είναι οι υγειονομικοί που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτό ένα κρίσιμο νοσοκομείο, παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές σε βάρος των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων».

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

«Σε μια νέα επίδειξη αυταρχισμού, η κυβέρνηση που μετρά χιλιάδες νεκρούς εν μέσω πανδημίας και ακόμη και τώρα αρνείται να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στέλνει τα ΜΑΤ εναντίον των υγειονομικών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να μην ανασταλούν οι εφημερίες του νοσοκομείου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Από το πρωί σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης βρίσκονται στο χώρο του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της εφημερίας του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

Απέναντι τους βρήκαν την προκλητική παρουσία περιπολικών της Αστυνομίας που ενισχύθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ!

Στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων, υγειονομικών για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των παιδιών του, για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, η Κυβέρνηση απαντά με αυταρχισμό και τρομοκρατία.

Απέναντι στην προκλητική στάση της Κυβέρνησης και τις προσπάθειες εκφοβισμού των αγωνιζόμενων υγειονομικών, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση αύριο, Δευτέρα, 17 Γενάρη. ΤΩΡΑ να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές εναντίων των εργαζομένων.

Η Τρομοκρατία και ο Αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Οι εργαζόμενοι δεν είναι εγκληματίες!

Να μην κλείσει η εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης!

Τώρα ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων!».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: