“Να διασφαλιστεί το αναφαίρετο δικαίωμα του Β. Δημάκη στη συνέχιση των σπουδών του” – Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη φυλακές Κορυδαλλού

Την ανάγκη να υλοποιηθεί τώρα η απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών υπέρ του αιτήματος του κρατούμενου τόνισε μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία στη σημερινή επίσκεψή της στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης της χώρας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ανδρών και γυναικών βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη απ’ τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Αντώνη Αντανασιώτη, επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης & Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τον Μάνο Μαλαγάρη, δικηγόρο και στέλεχος του ΚΚΕ.

Η επίσκεψη αφορούσε την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, ο οποίος ως γνωστόν εδώ και κάποιες μέρες βρέθηκε σε νέα απεργία πείνας και δίψας ώστε να τηρηθούν τα υπεσχημένα από την κυβέρνηση, με δεδομένο μάλιστα ότι πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι το αίτημά του έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών. Κάτι που είναι σημαντικό να ενεργοποιηθεί άμεσα στην πράξη, με δεδομένες τις παλινωδίες και τον απαράδεκτο εμπαιγμό που προηγήθηκε και οδήγησε τον κρατούμενο εκ νέου σε απεργία πείνας. Κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τις Διευθύνσεις των φυλακών, υπήρξε και συνολική ενημέρωση για την κατάσταση στο σωφρονιστικό ίδρυμα και τα σοβαρά προβλήματα από άποψης στελέχωσης και υποδομών που υπάρχουν:.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη, ο Γιάννης Γκιόκας σημείωσε:

“Θέλουμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη και στο αναφαίρετο δικαίωμά του, για τη συνέχιση των σπουδών του. Η συμπεριφορά του υπουργείου, που προκάλεσε την απεργία πείνας και δίψας του Βασίλη Δημάκη, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του, ήταν απολύτως αυθαίρετη και εκδικητική.

Αυτό αποδεικνύεται και απ’ τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών, για την επιστροφή του Β. Δημάκη στις αντρικές φυλακές. Αυτή η απόφαση πρέπει να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου και άμεσα, να σταματήσει κάθε παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον, έτσι ώστε ο Β. Δημάκης να ασκήσει το αυτονόητο δικαίωμά του στην απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά απ’ το Διευθυντή και τη Διευθύντρια των αντρικών και γυναικείων φυλακών αντίστοιχα, για την κατάσταση και τα προβλήματα στα Καταστήματα Κράτησης, χώροι εξαιρετικά κρίσιμοι και ευάλωτοι, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.

Δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα αιτήματά τους είτε αυτά αφορούν τις ελλείψεις σε προσωπικό, είτε τις ελλείψεις σε μέσα και υποδομές, που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους στις φυλακές όσο και τους ίδιους τους κρατούμενους.”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: