Να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες δωρεάν για το λαό ζητάει το ΚΚΕ

Είναι προφανές ότι η αυτονόητη ανάγκη για αναψυχή, με συνθήκες ασφάλειας, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν παραμένουν κλειστές για το λαό οι ιδιωτικοποιημένες παραλίες, αλλά κι όταν η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με πανάκριβο εισιτήριο.

Με τον υδράργυρο να προβλέπεται να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες είναι εκείνοι που θα αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Η αποφυγή φαινομένων συνωστισμού που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προαπαιτούν να δοθούν στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές για το μπάνιο τους. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες δεν αρκεί από μόνη της για να το εξασφαλίσει αυτό, αφού το αντίτιμο εισόδου είναι για πολλές οικογένειες απαγορευτικό. Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ζητά να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες χωρίς επιβάρυνση, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην αναψυχή, αλλά και καλύτερες συνθήκες προστασίας από τον κορονοϊό.

«Η κατάσταση που επικρατεί, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, με τον κόσμο να συνωστίζεται στις ελάχιστες ελεύθερες ακόμη παραλίες, τη στιγμή που οι μεγάλες ιδιωτικές παραμένουν κλειστές, είναι απαράδεκτη. Είναι προφανές ότι η αυτονόητη ανάγκη για αναψυχή, με συνθήκες ασφάλειας, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν παραμένουν κλειστές για το λαό οι ιδιωτικοποιημένες παραλίες, αλλά κι όταν η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με πανάκριβο εισιτήριο.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δήμους, οφείλει να εξασφαλίσει όχι μόνο να ανοίξουν οι παραλίες, αλλά αυτό να γίνεται με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου και τα φαινόμενα συνωστισμού να αποφευχθούν και το δικαίωμα του λαού να εξασφαλιστεί».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: