“Μπήκαν στο χωριό τα ΜΑΤ” – Στο πόδι ο κόσμος της Λέσβου, χτύπησαν καμπάνες σε Μανταμάδο, Κλειώ και Κάπη

Με ΜΑΤ, χημικά και βία η κυβέρνηση κάνει “απόβαση” στο νησί και επιχειρεί να επιβάλει τις ανθρώπινες φυλακές για τους μετανάστες-πρόσφυγες.

Μπορεί οι “Υπεραστικοί” να έγραφαν αυτό το τραγούδι για τις Σκουριές στη Χαλκιδική, φαίνεται όμως να αλλάζει μόνο το μέρος και το θέμα αλλά οι βασικοί ρόλοι να παραμένουν οι ίδιοι, ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μπορεί επίσης να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ο λαϊκός κόσμος του νησιού ζει -τηρουμένων των αναλογιών- μια μικρογραφία των ημερών του ιστορικού “γκομπακ”. Μόνο που αυτή τη φορά, την απόβαση την επιχειρεί η κυβέρνηση με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά και δακρυγόνα, για να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη” και τις ανθρώπινες φυλακές των hot-spot, ενώ φέρνει με καράβια “ενισχύσεις” από την Αθήνα. Κι επειδή ξέρουν ότι ο λαός των νησιών είναι εναντίον τους, δρουν κρυφά σαν τους κλέφτες, με πλοία που έχουν απενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού τους από δορυφόρο…!

Ο λαϊκός κόσμος του νησιού όμως είναι στο πόδι, περιφρουρεί τα λιμάνια στην πρωτεύουσα αλλά και σε όλο το νησί. Εκατοντάδες κόσμου κατέβηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΚ Λέσβου, αλλά και άλλων φορέων για να εμποδίσουν την απόβαση και την επίθεση ενάντια στον “εχθρό λαό”. Ο δήμος και η Περιφέρεια έβαλαν κάποια οχήματα (σκουπιδιάρες) να αποκλείσουν τις εισόδους των λιμανιών, οι αρχές ήταν όμως εξαφανισμένες, προσπαθώντας να τα έχουν καλά με όλους και να κρατήσουν ισορροπίες.

Τα συνθήματα της μαζικής συγκέντρωσης του ΕΚ, που έδινε τον τόνο ήταν.

Κλείστε τα hotspot τα κέντρα-φυλακές
να μην εγκλωβίζονται ανθρώπινες ζωές

Ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά
Στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά.

Η αναμενόμενη απάντηση της κυβέρνησης ήταν η καταστολή και τα δακρυγόνα, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, κάμπτοντας το φρόνημά τους.

Τα στιγμιότυπα που συνέλεξε η ερασιτεχνική κάμερα της σελίδας “στο Νησί” δίνουν μια εικόνα από όσα συνέβησαν μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Gepostet von Στο Νησί am Montag, 24. Februar 2020

Τελικά το πλοίο που μετέφερε ΜΑΤ και αστυνομικές αύρες φαίνεται πως έδεσε στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης λίγο πριν τις 3 πμ. Αλλά οι διαδηλωτές παρέμεναν σταθερά στον χώρο, χωρίς να κάμπτεται η αποφασιστικότητά τους.

Μολις εδεσε το πλοιο στο λιμανι της Μυτιληνης

Gepostet von ΕΡα Αιγαίου am Montag, 24. Februar 2020

Την ίδια ώρα, οι καμπάνες χτυπούσαν στον βόρειο τμήμα του νησιού, σε Μανταμάδο, Κλειώ και Κάπη. Αυτό ήταν το συμφωνημένο σύνθημα που καλούσε τον λαό σε κινητοποίηση, να σηκωθεί στο πόδι και να μεταβεί στην Καράβα.

Νεότερη ενημέρωση: Και εκεί τα ΜΑΤ επέβαλαν το δόγμα “νόμος και τάξη” με τη γνωστή τους μέθοδο: χημικά και δακρυγόνα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούσε τα χίλια άτομα. Απέδειξαν έτσι τι ήρθαν να κάνουν (αποκατάσταση τάξης το βάφτισαν), ποιον θεωρούν εχθρό αλλά και ποιον φοβούνται τα αφεντικά τους.

Η νύχτα ήταν μακριά, αλλά η επαγρύπνηση και ο αγώνας των ντόπιων συνεχίζεται.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: