Μονά-ζυγά… – Η “καινοτόμος πρόταση” του Γώγου για την κυκλοφορία των πολιτών… (VIDEO)

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Μπορεί να μη φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ της διαχείρισης της πανδημίας, με τα εμβόλια κολλημένα στις μυλόπετρες της διαμάχης ΕΕ και εταιρειών, αναπόφευκτες στον όμορφα πλασμένο καπιταλιστικό κόσμο, και τα σχολεία και το λιανεμπόριο να ανοιγοκλείνουν σαν ακορντεόν, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για ελλιπή εφευρετικότητα.

Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος, μιλώντας σε εκπομπή του Μέγκα, έριξε μια ιδέα εμπνευσμένη από το δακτύλιο της Αθήνας, όπου οι πολίτες θα κυκλοφορούν συγκεκριμένες μέρες, ανάλογα με το λήγοντα αριθμό της ταυτότητάς τους: “Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά… Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά… Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας”.

Η πρόταση προκάλεσε κάτι μεταξύ κατάπληξης και θυμηδίας στο – καθόλα φιλικό κατά τα άλλα πάνελ – πάνελ, με τον παρουσιαστή Ιορδάνη Χασαπόπουλο ειδικότερα να μοιάζει να δυσκολεύεται να καταπνίξει τα γέλια του και να αναρωτιέται λίγο αργότερα μήπως τελικά γίνουν πραγματικότητα γελοιογραφίες που δείχνουν “το Χαρδαλιά να μας βάζει ταξίμετρο”. Ο καθηγητής παθολογίας έσπευσε αμέσως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως είναι “μια δική του ιδέα που του ήρθε τώρα στο μυαλό”, όχι κάποια πρόταση που έχει καταθέσει στην επιτροπή, κι ότι το σημαντικό είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών.

Από την άλλη, η ιδέα αυτή κάθε αυτή είναι απόλυτα δημιουργική και μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες παραλλαγές: Δηλαδή τις μισές μέρες να κυκλοφορούν οι ξανθές, φυσικές και βαμμένες, τις άλλες μισές οι Σκορπιοί με ωροσκόπο Παρθένο, τα Σαββατοκύριακα οι υπέρβαροι και κάθε δεύτερη Τρίτη οι κάτω των 1,60. Μια άλλη εκδοχή, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί κυρίως στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, είναι να κυκλοφορούν τις μισές μέρες οι Παναθηναϊκοί και τις άλλες μισές οι Ολυμπιακοί, κι αντίστοιχα οι Αρειανοί και οι Παοκτσήδες, με τους υπόλοιπους οπαδούς να κατανέμονται ομοιόμορφα μέσα στην εβδομάδα.

Το μόνο σίγουρα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, το τραγούδι της πανδημίας θα είναι ένα:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: