Μητροπολίτης Φιλίππων – “Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, το είπαν και οι Iron Maiden”

Ο μητροπολίτης, θεωρώντας προφανώς πως το προχθεσινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ αφορούσε την καταγωγή του Αλεξάνδρου, κατατρόπωσε τον οχτρό, λέγοντας πως ακόμα και το συγκρότημα παραδέχεται την ελληνικότητα του Μακεδόνα στρατηλάτη. 

Οι περισσότεροι μπορεί να θυμόμαστε το εθνικιστικό παραλήρημα που προκάλεσε σε κάποιους η εμφάνιση του Μπρους Ντίκινσον των Iron Maiden με την ελληνική σημαία στην πρόσφατη εμφάνισή τους στο Rockwave φέστιβαλ, εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι στη χορεία των “φαν για λάθος λόγους” συγκαταλέγεται και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος.

Μπορεί οι Iron Maiden να μην παίζουν χριστιανικό μέταλ, κάτι που θα δικαιολογούσε τον ενθουσιασμό του μητροπολίτη, η αναφορά τους στο Μέγα Αλέξανδρο στο ομώνυμο τραγούδι τους ως αρχαιοέλληνα είναι αρκετή για να αποσπάσει τα εύσημα του Παναγιωτάτου. Ο μητροπολίτης, θεωρώντας προφανώς πως το προχθεσινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ αφορούσε την καταγωγή του Αλεξάνδρου, κατατρόπωσε τον οχτρό, λέγοντας πως ακόμα και το συγκρότημα παραδέχεται την ελληνικότητα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Εικάζουμε ότι οι ίδιοι οι Maiden δε θα υποδέχονταν με μεγάλο ενθουσιασμό το εθνοχριστιανικό κρεσέντο που προκάλεσε η παρουσία και το εν λόγω τραγούδι τους στην Ελλάδα, είναι βέβαια απορίας άξιον πώς ακόμα δεν έχει ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος με άλλα, λιγότερο ψυχωφελή για την ορθόδοξη νεολαία άσματα, όπως το “The number of the beast”, το οποίο διέλαθε μάλλον και της προσοχής του μητροπολίτη, παρότι “ακούει τα πάντα”, όπως δήλωσε στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Αλλά αν είναι να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία μας, και με το διάβολο, θα συμμαχήσουμε, ή έστω τα συγκροτήματα που τον αναφέρουν στους στίχους τους.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: