Μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι αιτίες της πυρκαγιάς, που αναδεικνύει ωστόσο τις τραγικές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό.

Μεγάλη φωτιά από άγνωστες αιτίες ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα “Στο Νησί”, η φωτιά που κατακαίει τμήμα του καταυλισμού δυναμώνει εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνεται από τον συνωστισμό, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η φωτιά ξέσπασε στο πάνω τμήμα του ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης), όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, καταδεικνύοντας πόσο επικίνδυνες είναι οι συνθήκες και ο συνωστισμός που επικρατεί στον καταυλισμό, για την ίδια τη ζωή των προσφύγων.

Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικές.

Φωτιά στο ΚΥΤ

Μαίνεται η πυρκαγιά μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας – Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.https://www.stonisi.gr/post/7681/fwtia-sto-kyt-realtime

Gepostet von Στο Νησί am Montag, 16. März 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: