Με το “Μικρόκοσμο” σε στίχους Ναζίμ Χικμέτ αποχαιρετά το Θάνο Μικρούτσικο το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (VIDEO)

Βίντεο με Τουρκάλα τραγουδίστρια να ερμηνεύει στα ελληνικά τον “Μικρόκοσμο” σε στίχους Ναζίμ Χικμέτ ανήρτησε το ΤΚΡ, που παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Το δικό του μήνυμα για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου έστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, σε μια ακόμα ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ανήρτησε βίντεο στο λογαριασμό του κόμματος στο facebook από μία από τις πρόσφατες μεγάλες συγκεντρώσεις του ΤΚΡ σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, όπου εμφανίζεται η τραγουδίστρια Gülcan Altan να ερμηνεύει στα ελληνικά το “Μικρόκοσμο”, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, απόδοση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου:

Thanos M.

Çağdaş Yunan müziğinin en önemli bestecilerinden biri olan komünist müzisyen Thanos Mikroutsikos’u dün gece kaybettik. Nâzım'ın aynı adlı şiirinden bestelediği Mikrokozmos adlı şarkısı geçtiğimiz hafta gerçekleşen etkinliklerimizde değerli müzisyen Gülcan Altan tarafından seslendirilmişti.

Gepostet von Türkiye Komünist Partisi – TKP am Sonntag, 29. Dezember 2019

Επιπλέον, στον αγγλόφωνο λογαριασμό του στο τουίτερ, το ΤΚΡ έκανε συλλυπητήρια ανάρτηση για το χαμό του συνθέτη, γράφοντας:

Ο μεγάλος κομμουνιστής μουσικός Θάνος Μικρούτσικος, μέλος του ΚΚΕ (σσ. αναφέρεται στο διάστημα 1978-1982) έφυγε από κοντά μας. Το ΤΚΡ εκφράζει το σεβασμό και τα συλλυπητήρια του για τον ιδιοφυή μουσικό που συνέθεσε πάνω σε ποιήματα των Ρίτσου, Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι και Ναζίμ Χικμέτ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: