“Με την αλληλεγγύη μας να σβήσουμε τη φρίκη από τα πρόσωπα των προσφυγόπουλων” – Μαθητές στην Πρέβεζα πολεμούν το ρατσιστικό δηλητήριο και το φασισμό

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Το καλύτερο μάθημα, το μάθημα της αλληλεγγύης θα το διδάξουμε εμείς! Αυτό που τους πονάει είναι το οργισμένο ποτάμι των μαθητών που αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται ή θα έρθουν στα σχολεία μας.

Δε θα τους δείτε να παίζουν πρώτη είδηση στα κανάλια, δε θα τους ακούσετε να πιάνουν στασίδι σε “ενημερωτικές εκπομπές”, σε αντίθεση με τους “αγανακτισμένους” κατοίκους που νυχθημερόν προβάλλονται ως μοναδικοί εκπρόσωποι “των τοπικών κοινωνιών”, ακόμα κι όταν δεν αποτελούν παρά μια χούφτα αλαλαζόντων. Πρόκειται για μαθητές στην Πρέβεζα, που απαντούν έμπρακτα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία που στοχευμένα υποθάλπονται, προτάσσοντας την αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά στην ηλικία τους ή μικρότερα. Με σύνθημα ” Με την αλληλεγγύη μας να σβήσουμε τη φρίκη από τα πρόσωπα των προσφυγόπουλων”, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας καλεί 5μεηλή και 15μελή μαθητικά συμβούλια να πάρουν αποφάσεις στήριξης στα προσφυγόπουλα, αλλά και συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν στο hot spot της Φιλιππιάδας την ερχόμενη Παρασκευή. Στην ανακοίνωσή της, Συντονιστική Επιτροπή δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο πρόσφατο κρούσμα αναγραφής φασιστικών συνθημάτων σε σχολείο της Κόνιτσας, σχετίζοντας το περιστατικό με τα κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος προσφυγόπουλων στο ίδιο χωριό, αλλά και στη Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό.

«Στα τσακίδια οι φασίστες και το βρώμικο δηλητήριό τους! Υψώνουμε τοίχος προστασίας των κυνηγημένων!

Συμμαθητές μας από το σχολείο της Κόνιτσας Ιωαννίνων μάς ενημέρωσαν ότι το πρωί της Παρασκευής 15 Νοέμβρη, πηγαίνοντας στο σχολείο αυτοί και οι καθηγητές τους, αντίκρισαν εμετικά φασιστικά συνθήματα που είχαν γράψει φασιστοειδή το προηγούμενο βράδυ στο σχολείο τους. Λέρωσαν το σχολείο με φριχτά συνθήματα όπως “κάτι ακούγεται για νεκρούς στο Πολυτεχνείο”, “1974-2019 45 χρόνια μέσα στο ψέμα” και μάλιστα δυο μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Είναι οι ίδιοι απαίσιοι που πέρσι χτύπησαν με ρόπαλα και αλυσίδες παιδιά 12 χρονών, προσφυγόπουλα που έπαιζαν στο γήπεδο Κόνιτσας, στέλνοντάς τα στο νοσοκομείο. Είναι οι ίδιοι που πριν από λίγες εβδομάδες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαράκωσαν προσφυγόπουλο και τόλμησαν να του πούνε να μην ξανατολμήσει να πάει στο σχολείο του…

Εμείς τους απαντάμε: Ψάξτε να κρυφτείτε! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Το καλύτερο μάθημα, το μάθημα της αλληλεγγύης θα το διδάξουμε εμείς! Αυτό που τους πονάει είναι το οργισμένο ποτάμι των μαθητών που αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται ή θα έρθουν στα σχολεία μας. Γιατί εμείς οι μαθητές ξέρουμε ότι ο πόλεμος, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις φταίνε που έχει έρθει η φρίκη στα πρόσωπα των προσφυγόπουλων συμμαθητών μας. Και τη φρίκη αυτή θα τη σβήσουμε με την αλληλεγγύη μας.

Γι΄αυτό:

Έχουμε ξεκινήσει ήδη να παίρνουμε αποφάσεις αλληλεγγύης στα σχολεία μας, στα 5μελή και 15μελή στην Πρέβεζα. Καταδικάζουμε τη δράση των φασιστών.

Μαζεύουμε και συνεχίζουμε σε κάθε τάξη, κάθε σχολείο, ο καθένας μας, μαζεύουμε σχολικά είδη (τετράδια, στυλό κλπ), παιδικά παιχνίδια, ρούχα για να τα παραδώσουμε οι ίδιοι στα προσφυγόπουλα, στο hotspot της Φιλιππιάδας την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: