Με σπασμένα τζάμια και χωρίς καθαρίστρια νηπιαγωγείο στο Βύρωνα

Ο χώρος καθαρίστηκε από τις νηπιαγωγούς και την εργαζόμενη Γενικών Καθηκόντων, κι ενώ ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμος Βύρωνα, η αντικατάσταση των τζαμιών έγινε την Τρίτη, γύρω στις 11 π.μ. Δηλαδή, μιάμιση μέρα το τμήμα αυτό του Νηπιαγωγείου λειτούργησε με σπασμένα τζάμια!

Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται Νηπιαγωγεία στον Δήμο του Βύρωνα, αναδεικνύει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, τη Δευτέρα 12/10 το πρωί, νηπιαγωγοί και γονείς αντιμετώπισαν για μια ακόμα φορά μια απαράδεκτη κατάσταση στο isobox (παλιό τσίγκινο προκάτ – κουτί) στο οποίο στεγάζεται το νέο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα (συγκρότημα Αγ. Τριάδας), που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Βρήκαν σπασμένα τα μπροστινά τζάμια και τον εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο γεμάτο κομμάτια τζαμιών! Κι επιπλέον δεν υπήρχε καθαρίστρια! Ο χώρος καθαρίστηκε από τις νηπιαγωγούς και την εργαζόμενη Γενικών Καθηκόντων, κι ενώ ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμος Βύρωνα, η αντικατάσταση των τζαμιών έγινε την Τρίτη, γύρω στις 11 π.μ. Δηλαδή, μιάμιση μέρα το τμήμα αυτό του Νηπιαγωγείου λειτούργησε με σπασμένα τζάμια!

Η κατάσταση επιδεινώνεται με το μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας, καθώς η καθαρίστρια στο Νηπιαγωγείο πάει μετά τις 10, πράγμα γενικά απαράδεκτο, πόσο μάλλον εν μέσω κορονοϊού!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Τρίτη 13/10 το πρωί μετά τη νυχτερινή νεροποντή τα συστεγαζόμενα 1ο, 5ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα και τα παρακείμενα Δημοτικά δεν είχαν ρεύμα! Σε απεύθυνση των Νηπιαγωγών στον Δήμο εισέπραξαν και την «παρατήρηση» του εκπροσώπου του ότι κακώς διαμαρτύρονται αφού όλα λειτουργούν, επειδή, όταν μετά από ώρες πήγε στο Νηπιαγωγεία, διαπίστωσε ότι πράγματι επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα, ίσως γιατί στέγνωσαν καλώδια που βραχυκύκλωναν κ.λπ.

Παράλληλα και το 2ο τμήμα του 8ου Νηπιαγωγείου (κι αυτό στο συγκρότημα της Αγ. Τριάδας), που στεγάστηκε φέτος σε μία αίθουσα προκάτ βαρέως τύπου του 1ου Δημοτικού συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς τουαλέτα και να μεταφέρονται νήπια και νηπιαγωγοί στις τουαλέτες του απέναντι κτηρίου διασχίζοντας όλη την αυλή του 1ου Δημοτικού και 8ου, 9ου Νηπιαγωγείων!

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» τονίζει ότι «αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Δίχρονης με όρους βαθιάς υποβάθμισης αλλά και της χρόνιας κτιριακής υποβάθμισης όλων των σχολείων του Βύρωνα και όχι μόνο. Τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για όλα αυτά αλλά και της δημοτικής αρχής Βύρωνα. Απ’ ό,τι φαίνεται η συντήρηση των σχολικών κτιρίων είναι ελάχιστη έως μηδαμινή γιατί και στο 7ο Δημοτικό Βύρωνα φέτος έσπασε τζάμι και διαπιστώθηκαν γενικότερα προβλήματα στην εγκατάσταση και συντήρησή τους!

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του κ. Κατωπόδη είναι μεγάλες για την κατάσταση αυτή. Και φαίνεται να μην τις αναλαμβάνει, αφού την τελευταία στιγμή ενδιαφέρθηκε την άνοιξη του 2020 για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να στοιβαχτούν σε υπάρχουσες δομές ή σε τσίγκινα κουτιά και να υποβαθμιστεί όλη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον Δήμο και συνεχίζει στην ίδια ρότα!»

Ο Σύλλογος απαιτεί:

  • Να αντικαταστήσει τώρα η δημοτική αρχή Βύρωνα το τσίγκινο κουτί που στεγάζει προνήπια – νήπια του 1ου Νηπ/γείου στην Αγ. Τριάδα και να εξασφαλιστούν αμέσως τουαλέτες για το τμήμα αυτό και για το νέο τμήμα του 8ου Νηπιαγωγείου.
  • Να πάρει η δημοτική αρχή άμεσα μέτρα για τη συντήρηση των σχολείων. Ταυτόχρονα, να προωθήσει πρόγραμμα ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στον Βύρωνα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης του πολύ επιβαρυμένου συγκροτήματος της Αγ. Τριάδας.
  • Να δίνεται πιστοποιητικό καταλληλότητας για κάθε σχολικό κτίριο.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: