Με εικόνες αρχείου από συγκρούσεις με την αστυνομία η “ανταπόκριση” του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το μαθητικό συλλαλητήριο!

Το ΑΠΕ χρησιμοποιεί εικόνα αρχείου, όπου οι εικονιζόμενοι φορούν δερμάτινα μπουφάν, έχουν κόκκινες σημαίες, συμπλέκονται με την αστυνομία, αλλά -μικρή λεπτομέρεια- έχουν περάσει προ πολλού την ηλικία που αντιστοιχούσε στα μαθητικά τους χρόνια…

Είναι τέτοια η ανάγκη της κυβέρνησης και του πολυπλόκαμου προπαγανδιστικού μηχανισμού της να σπιλώσουν τον αγώνα των μαθητών, παρουσιάζοντάς τους πότε σαν ψεκασμένους αρνητές της μάσκας και πότε σαν μπάχαλους που κάνουν επεισόδια για να χάσουν μάθημα, που οι εικόνες αρχείου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και η στρεβλή εντύπωση που προκαλούν στους αδαείς, μόνο έκπληξη δε μας προκαλεί.

Στη φωτογραφία αρχείου που συνοδεύει τη σχετική ανάρτηση στο Twitter, οι εικονιζόμενοι φορούν δερμάτινα μπουφάν, έχουν κόκκινες σημαίες, συμπλέκονται με τους αστυνομικούς και είναι εμφανώς ενήλικα άτομα, που ούτε στο καστ του “Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα” δε θα είχαν θέση, ως ηλικιακό γκρουπ. Η δύναμη της εικόνας μπαίνει στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας, για να προδιαθέσει κατάλληλα το αναγνωστικό κοινό, που στο βασικό ρεπορτάζ θα διαβάσει για τα μη εκτεταμένα επεισόδια, τις μολότοφ και τη ρίψη χημικών στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι γνωστό ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο ευθυγραμμίζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση, αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι έχει δικαίωμα να καταστρατηγεί κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, για να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: