Μαθήματα κοινωνικού αυτοματισμού από την Τασία Χριστοδουλοπούλου – Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν θα μας ξαναψηφίσουν

Ο λαός έχει χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια τους ψεύτικους διαχωρισμούς σε “τεμπέληδες του δημοσίου” και “υποζύγια του ιδιωτικού τομέα” και έχει πείρα να δει πίσω από κάλπικα διλήμματα και κοινωνικούς αυτοματισμούς, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του και οι κολαούζοι του.

Την Τασία Χριστοδουλοπούλου την είχαμε χάσει για αρκετό διάστημα, μετά την ντεμέκ ανθρωπιστική δήλωση για τους “μετανάστες που λιάζονται”, η οποία αξιοποιήθηκε κατά κόρον από συντηρητικές και ρατσιστικές φωνές για τα ξενοφοβικά τους κηρύγματα. Χθες λοιπόν, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας προχώρησε σε μια δήλωση χυδαία ψηφοθηρικού χαρακτήρα, προσπαθώντας να εμφανίσει το Σύριζα ως κόμμα “προστάτη” των δημοσίων υπαλλήλων και κλείνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μάτι στους χιλιάδες που προσδοκούν σε μια θέση στο δημόσια, ως ελάχιστη διασφάλιση απέναντι στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους»,είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου απευθυνόμενη στη ΝΔ, κατηγορώντας την πως  εχθρεύεται τους δημοσίους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία», κι ότι είναι εχθρός του κράτους και της δημόσιας διοίκησης για να εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας τη θητεία του ως υπουργού Διοικητικής ανασυγκρότησης, όταν πράγματι είχαν τεθεί στο τραπέζι απολύσεις και διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, για οποιοδήποτε αδίκημα, ακόμα και άσχετο με το χώρο εργασίας τους.

Αυτά δεν τα έχει προφανώς ξεχάσει κανείς και προφανώς φοβούνται ότι, αν γίνει κυβερνητική αλλαγή, θα επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα σε μαζική κλίμακα», είπε κλείνοντας, σε μια προσπάθεια να στήσει το πλαστό δίπολο περί “φίλων” και “εχθρών” του δημοσίου. Κι αυτό γιατί πράγματι η ΝΔ έχει δώσει δείγματα γραφής και δεν κρύβει ούτε τώρα τις προθέσεις της έναντι των “βαριδίων” όπως θεωρεί τους δημόσιους υπαλλήλους. Πάει όμως πάρα πολύ να εμφανίζεται ως φύλακας – άγγελος ο Σύριζα, που όχι μόνο δεν έχει αποκαταστήσει την πλειονότητα των απώλεια που είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα χρόνια του μνημονίου, όπως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. αλλά αφήνει πολλούς τομείς του δημοσίου σε κατάσταση υποστελέχωσης, ως και παράλυσης. Όσο για τις φρούδες ελπίδες προσλήψεων που αφήνει να εννοηθεί πως θα γίνουν, είναι σαφές ότι όσες γίνουν θα είναι υπό το γνωστό απαράδεκτο καθεστώς συμβάσεων ομηρίας, ενώ και οι ελάχιστες μόνιμες που έχουν εξαγγελθεί, και μένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα υλοποιηθούν, όπως στην παιδεία, γίνονται με κριτήρια ανακύκλωσης της ανεργίας και είναι πολύ κατώτερες των πραγματικών αναγκών.

Επιπλέον, επί της ουσίας οι δηλώσεις της είναι μάλλον προπαγανδιστικό δώρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι για την αλλαγή, μια και συνήθως η ΝΔ είναι αυτή που φροντίζει για επικοινωνιακά δώρα στην κυβέρνηση. Επιτρέπουν στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της να αναπαράγει την προπαγάνδα για το “σοβιετικό κράτος” των “Μαδούρων” του Σύριζα, και τους ίδιους να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των ιδιωτικών υπαλλήλων και των “καινοτόμων επιχειρηματιών”, άσχετα βέβαια που πολλοί από αυτούς είναι απόλυτα κρατικοδίαιτοι, πράγμα κάθε άλλο παρά ασύμβατο με τη φύση του ίδιου του αστικού κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, ο λαός έχει χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια τους ψεύτικους διαχωρισμούς σε “τεμπέληδες του δημοσίου” και “υποζύγια του ιδιωτικού τομέα” (όπου περιλαμβάνονται όλοι, αφεντικά και υπάλληλοι, τι έχουν να χωρίσουν εξάλλου) και έχει πείρα να δει πίσω από κάλπικα διλήμματα και κοινωνικούς αυτοματισμούς, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του και οι κολαούζοι του, είτε με “κρατικίστικο” είτε με “νεοφιλελεύθερο” μανδύα.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: