“Μάνο θα σε θυμόμαστε πάντα” – Η ΕΓ του ΠΑΜΕ αποχαιρετά το Μάνο Δούκα

Θα τον θυμόμαστε όταν έπαιρνε το λόγο για να μιλήσει για τον κλάδο του, αλλά και συνολικά για την εργατική τάξη και το κίνημά της. Μιλούσε με πάθος, με στόμφο για την ανάγκη να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, τις ανάγκες τους, τα προβλήματά τους.

Ανακοίνωση για την απώλεια του Μάνου Δούκα εξέδωσε η ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας το πάθος του για την αλήθεια και την προσφορά του ως δασκάλου και αγωνιστή:

Ο Μάνος όλα τα χρόνια από το σχολείο ως δάσκαλος προσπαθούσε να πει την αλήθεια  ολοκληρωμένη και όχι να στέκεται μόνο στην τυπικότητα των βιβλίων του υπουργείου. Γινόταν φίλος με τα παιδιά που βρίσκονταν μαζί τους πολλές ώρες και τους γονείς. Απαντούσε σε όλα τα ερωτήματα τους προσπαθώντας να τους εξηγήσει την αιτία όσων συμβαίνουν. Γι’ αυτό και τα παιδιά τον αγαπούσαν.

Θα τον θυμόμαστε όταν έπαιρνε το λόγο για να μιλήσει για τον κλάδο του, αλλά και συνολικά για την εργατική τάξη και το κίνημά της. Μιλούσε με πάθος, με στόμφο για την ανάγκη να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, τις ανάγκες τους, τα προβλήματά τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στη σύζυγο και στους οικείους του.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

«Ο Μάνος ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, δραστήριος, και ως την τελευταία στιγμή έδωσε με αξιοπρέπεια και σεμνότητα την τελευταία του μάχη.

Γέννημα-θρέμμα Λέσβιος. Το χωριό του ο Μόλυβος, που ποτέ δεν εγκατέλειψε, παρά το γεγονός ότι ζούσε στην Αθήνα. Ήταν γιος τού για πολλά χρόνια δημάρχου του Μολύβου, Κώστα Δούκα και της Θέκλας.

Από μικρός οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των μαθητικών αγώνων της Λέσβου και αργότερα ως φοιτητής στη Μαθηματική Σχολή της Αθήνας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Μυτιλήνης.

Εργάστηκε ως μαθηματικός στη Μέση Εκπαίδευση. Μέχρι τέλος του εργασιακού του βίου δρούσε μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Ήταν πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο νησί του αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ακόμα και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση (2019) παρά τα προβλήματα υγείας του.

Ήταν για πολλά χρόνια αρθρογράφος του “Νέο Εμπρός” και μέσα από τα κείμενά του καυτηρίαζε τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Πάντα αισιόδοξος. Με το χαμόγελο στα χείλη κέρδιζε κάθε καλόπιστο ακροατή και προβλημάτιζε όσους μπορούσαν ακόμα και να διαφωνούν μαζί του.

Στο πλευρό του πάντα η σύζυγός του, και στα καλά και στα άσχημα, Νινέττα.

Τον αποχαιρετούμε συντετριμμένοι και εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Νινέττα, στην αδελφή του και στους υπόλοιπους συγγενείς του».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: