Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα στην Εύβοια!

Τα δύο νέα μέτωπα είναι ανεξάρτητα της πρώτης φωτιάς, γεγονός που παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην περιοχή.

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν από εχθές οι πυροσβέστες στην περιοχή της Ευβοίας.

Εκκενώθηκαν χωριά και οικισμοί με εντολή της πυροσβεστικής. Πέντε πολίτες μεταφέρθηκαν προληπτικά με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Κατά 99% πρόκειται για εμπρησμό, δηλώνει ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου. Επιχειρούν 175 πυροσβεστες, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τα δύο νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν λίγο πριν τις 12 το βράδυ με το αρχικό που βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις 11:45 στο Πυργί και το δεύτερο μέτωπο στις 11:40, στον Άγιο Γεώργιο, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Συνολικά επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο. Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, οι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η & 2η ΕΜΑΚ, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 4 υδροφόρες & 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 πυροσβέστες και δέκα οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Τα μέτωπα δεν απειλούν προς το παρόν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Γαβαλά, Δάφνης, Νεοχωρίου και Λοφίσκου. Τα δύο νέα μέτωπα είναι ανεξάρτητα της πρώτης φωτιάς, γεγονός που παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην περιοχή.

Στην περιοχή αυτή φημολογείται πως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και δημιουργίας πάρκου ανεμογεννητριών.

*Πληροφορίες από τον Νίκο Μαγκούτα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: