Μα συριζαίος να τουφεκάει συριζαίο; – Αποκλεισμό από την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ καταγγέλλει το ΤVXS

Μακριά απ’ την ωραιοποιημένη εικόνα του ανεξάρτητου μέσου, ο ιδιοκτήτης του TVXS είναι κομμάτι των μικροπολιτικών παιχνιδιών της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι παρά απλώς ένα επεισόδιο αυτής της εσωτερικής διαμάχης.

Ποια ήταν η είδηση που έβγαλε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ; Κάποια ΜΜΕ στάθηκαν στα φορέματα της Μπαζιάνα, της Αχτσιόγλου και της Νοτοπούλου, γιατί αυτό είναι το επίπεδο της δικομματικής πολιτικής αντιπαράθεσης σήμερα. Γι’αυτό και στην επόμενο δημοσκόπησης, πέρα από το καθιερωμένο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού να υπάρξουν κι ερωτήματα τύπου, ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος και υπέρκομψος πολιτικός αρχηγός.

Άλλοι ξεχώρισαν και σωστά τη διακήρυξη – πρόθεση του Τσίπρα για τη δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, διακήρυξε που έμοιαζε με προαναγγελία διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ένα ενδεχόμενο που δε μοιάζει πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή, σε κάθε περίπτωση όμως δεν αποτελεί είδηση να προσεγγίσει πασόκους ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προκαλεί έκπληξη – κι ας έχουν συστρατευθεί με τη ΝΔ οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ το τελευταίο διάστημα. Αμφότεροι εξάλλου έχουν ως εχθρό το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, και το ενδεχόμενο πρωτιάς και γενικότερα ενίσχυσης της θέσης του παίζει κι αυτό ένα ρόλο στο τρενάρισμα των όποιων διασπαστικών σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό πεδίο.

Αυτό που προκαλεί – φαινομενικά τουλάχιστον – έκπληξη είναι η ανακοίνωση του TVXS του Στέλιου Κούλογλου, που καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τη συνέντευξη με φαιδρά τεχνικά προσχήματα, σε μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες. Το ίδιο το μέσο αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για “εκδικητική τιμωρία” εξαιτίας κάποιων κριτικών παρατηρήσεων για το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου. Η ανακοίνωση συνεχίζεται με παχιά αυτάρεσκα λόγια για “βραβείο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αντίστοιχο με αυτό του Πέτσα”, στην πράξη ωστόσο πρόκειται ακριβώς για το αντίστροφο. Μακριά απ’ την ωραιοποιημένη εικόνα του ανεξάρτητου μέσου, ο ιδιοκτήτης του TVXS είναι κομμάτι των μικροπολιτικών παιχνιδιών της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι παρά απλώς ένα επεισόδιο αυτής της εσωτερικής διαμάχης. Όπως ακριβώς ισχύει δηλαδή και για τον όμιλο του άλλου Συριζαίου μεγαλοδημοσιογράφου, του Κώστα Βαξεβάνη, που βρέθηκε κι αυτός στο επίκεντρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα.

Κάποιοι θα πουν ειρωνικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, κατά τη γνωστή κινηματογραφική ατάκα, όπου όλοι βάλλουν ενάντια σοτυς πάντες. Εμείς θα πούμε απλά ότι αυτά είναι απλώς η ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα τυπικό αστικό κόμμα, ακριβώς σαν αυτό που είναι εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, και έκπληξη εντέλει μπορούν να νιώθουν μόνο όσοι τον βλέπουν υποκειμενικά – με τα μάτια της φαντασίας τους – ως κάτι διαφορετικό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: