Λιάνα Κανέλλη – “Aν δεν ήμασταν στην ΕΕ θα είχαμε εμβολιαστεί όλοι” (VIDEO)

“Θα είχαμε τον ουρανό με τ’ Astra, χωρίς Zeneca” σημείωσε με νόημα η βουλευτής του ΚΚΕ για το “σήριαλ” μεταξύ πολυεθνικών και ΕΕ που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες.

Ιδιαίτερη αιχμηρή και καυστική εμφανίστηκε η Λιάνα Κανέλλη στη χθεσινή της εμφάνιση στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού “Kontra”. Mιλώντας για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, αντέκρουσε την αντίληψη ότι τα ΑΕΙ λειτουργούν ως “κοινωνικό” ασανσέρ”, όπως αποδεικνύουν τα μεγέθη των ανέργων πτυχιούχων, η αιμορραγία των νέων που φεύγουν στο εξωτερικό και η αντίληψη όλων ειδικά των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να διασυνδέονται με την αγορά. Ο ταξικός χαρακτήρας των ΑΕΙ είναι δεδομένος, με την οικογενειοκρατία, τα πληρωμένα μεταπτυχιακά και τις γνωριμίες να κάνουν πολύ δύσκολο το έργο όσων θέλουν να σπουδάσουν σε ανώτατο επίπεδο.

“Ο υπαρκτός καπιταλισμός έχει βαλθεί να βάζει στα πανεπιστήμια όσους χρειάζεται η αγορά του”. πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ σχολιάζοντας το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ότι στην πράξη καταργήθηκε ο αυταρχισμός και η φίμωση και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τον κορονοϊό για να καταπνίξει τις αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα που περνάει.

Σε ό,τι αφορά το “γαϊτανάκι” της διάθεσης των εμβολίων, και την αντιπαράθεση κρατών, ειδικότερα της ΕΕ με τις πολυεθνικές του φαρμάκου, σημείωσε πως “η υπόθεση των εμβολίων δικαιώνει 3000% το ΚΚΕ”, προπληρώθηκαν οι εταιρείες από τα λεφτά του λαού και τώρα παζαρεύουν αν και πότε θα το δώσουν στη σύριγγα. Επισήμανε πως, αν η χώρα δε βρίσκονταν στην ΕΕ “Θα είχαμε πιθανότατα εμβολιαστεί όλοι”, αφού θα μπορούσαμε να έχουμε προγραμματίσει μόνοι μας τι και πόσο θα χρειαζόταν, ακόμα και ίσως να φτιάχναμε δικό μας εμβόλιο, αφού οι επιστημονικές βάσεις και οι ερευνητικές υποδομές υπάρχουν. “Καμαρώνουμε αν κάποιος Έλληνας είναι CEO ή επιστήμονας”, πρόσθεσε η Λιάνα Κανέλλη, ενώ αν δεν ήταν η χώρα στην ΕΕ “Θα είχαμε τον ουρανό με τ’ Astra, χωρίς Zeneca”. Κλείνοντας επισήμανε επίσης πως το σύστημα υγείας πλέον έχει μετατραπεί σε μίας νόσου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: