Ξύλο και χημικά στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν στο Υπουργείο Παιδείας

Τη συνήθη τακτική των τελευταίων ημερών, αντιμετώπιση με τα ματ σε όποιον αντιστέκεται, εξειδίκευσε και σήμερα η κυβέρνηση στο υπουργείο παιδείας. Εφαρμόζοντας καινοτόμες… μεθόδους, αντί να δεχθεί την αντιπροσωπεία ομοσπονδιών, αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, έστειλε τα ματ να δείξουν τι σημαίνει διάλογος!

Τη συνήθη τακτική των τελευταίων ημερών, αντιμετωπίζοντας με τα ΜΑΤ όποιον αντιστέκεται, εξειδίκευσε σήμερα η κυβέρνηση και στο υπουργείο παιδείας. Εφαρμόζοντας… καινοτόμες μεθόδους, αντί να δεχθεί την αντιπροσωπεία ομοσπονδιών, αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων που διαδήλωναν σήμερα το μεσημέρι έξω από το υπουργείο, έστειλε τα ΜΑΤ να δείξουν τι σημαίνει διάλογος!

Μάθε δάσκαλε γράμματα. Κι αν ανοίξουν και μερικά κεφάλια, ανοίγουν κι οι ορίζοντες των αγύριστων κεφαλιών, που ανοιχτά μπορούν πιο εύκολα να αφομοιώσουν το πνεύμα του δόγματος “νόμος και τάξη”. Οι εικόνες που ακολουθούν μιλάνε από μόνες τους.

 

Αλλά ας μη γινόμαστε κακοπροαίρετοι κι ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη αλήθεια που εκστόμισε με περίσσειο θράσος ο Τόσκας: η Αθήνα δεν είναι πια αστυνομοκρατούμενη πόλη -όπως ήταν μέχρι το 14′. Κρίμα μόνο που δεν έχει λιβάδια για να τρέχουμε όλοι μαζί χαρούμενοι προς το ηλιοβασίλεμα, φοιτητές κι εργατιά ενωμένοι σαν τη γροθιά και το γκλομπ ενός αστυνομικού.

Παρά την ωμή καταστολή, οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο υπουργείο, συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους, με την οποία κορυφώνεται η βδομάδα δράσεων με κεντρικά αιτήματα μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κι εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: