Ξενοδόχος στην Κρήτη αρνήθηκε να παραχωρήσει δωμάτιο σε τουρίστες από την ΠΓΔΜ

Μετά το ντόρο που προκλήθηκε και το κατέβασμα της σχετικής ανάρτησης, ο ξενοδόχος προσπάθησε να μας πείσει πως απλά δεν τους ήθελε γιατί ήταν μεθυσμένοι.

Την ώρα που ο τουρισμός, η “βαριά βιομηχανία” μας διανύει την περίοδο αιχμής της, κάποιοι λεβέντες ξενοδοχοί αποδεικνύουν πόσο “Έλληνες” είναι και φαίνονται, πουλώντας τσαμπουκά σε τουρίστες που τυγχάνουν να προέρχονται από μη αρεστή χώρα. Έτσι λοιπόν πριν από λίγες μέρες δυο πολίτες από την ΠΓΔΜ είχαν την ατυχή για εκείνους έμπνευση να ζητήσουν από ξενοδόχο στα Μάλια να τους δώσει δωμάτιο. Εκείνος, βλέποντας το διαβατήριο, όχι μόνο παρανόμως αρνήθηκε, αλλά διαπράττοντας και δεύτερη παρανομία τα φωτογράφησε και τα ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook, παρότι ευαίσθητό προσωπικό δεδομένο, κομπάζοντας ως εξής:

Ήρθαν να ζητήσουν δωμάτιο αλλά με τέτοια διαβατήρια τους είπα ότι αυτά τα διαβατήρια δεν ισχύουν στο ξενοδοχείο μου. ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ. Εγώ σαν Έλληνας έπραξα το πρέπον, φροντίστε και υπόλοιποι…

Φαίνεται όμως ότι πέραν όσων ομοϊδεατών του έσπευσαν να επικροτήσουν την παλικαρίσια στάση τους από τους οχτρούς της Μακεδονίας μας, βρέθηκαν κι αρκετοί που αγανάκτησαν με το ρατσισμό του ξενοδόχου, οδηγώντας το facebook να κατεβάσει τη δημοσίευση λόγω εκφράσεων μίσους.

Λίγες μέρες μετά ο πατριώτης ξενοδόχος επανήλθε ανασκευάζοντας την αρχική εκδοχή, λέγοντας αυτή τη φορά ότι αιτία που δεν τους έβαλε σε δωμάτιο ήταν πως δεν είχαν κάνει κράτηση κι ήρθαν στις 2 τα ξημερώματα μεθυσμένοι. Ίσως να αντιλήφθηκε ή κάποιος να του σφύριξε ότι η μέθη είναι όντως ένας από τους λίγους νόμιμους λόγους για τους οποίους μπορεί ιδιοκτήτητς να αρνηθεί την ενοικίαση καταλύμματος. Έτσι κι αλλιώς βέβαια ο μόνος τρόπος να έχει κυρώσεις αν δεν κινηθούν δικαστικά οι  εν λόγω τουρίστες θα ήταν να υπάρξει έρευνα από του Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο αν και καταδίκασε λεκτικά, δε φαίνεται διατεθειμένο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να προστατεύσει το “τουριστικό προϊόν” που με τόσο ζήλο διαφημίζει κάθε καλοκαίρι.

 

Εμείς κρατάμε τα όμορφα ελληνικά του θερινού Μακεδονομάχου καθώς και των διαδικτυακών συναγωνιστών του, που τον συνεχάρησαν εκ νέου σε άψογη αττική διάλεκτο βγαλμένη από έργο του Αριστοτέλη: Bravo giorgo skopianoi einai then einai makethones

Είναι να αναρωτιέται κανείς ποιος είναι “προτιμότερος”: Οι τουριστικοί φορείς της Χαλκιδικής, που χαρακτηρίζουν τους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα ως “αναγκαίο κακό” ή ο Κρητίκαρος που μάλλον συγκρατήθηκε για να μην διαπομπεύσει και τα πρόσωπά τους; Προφανώς πρόκειται για ψευτοδίλημμα. Πίσσα και πούπουλα σε εθνίκια και ρατσιστές, είτε χύνουν το δηλητήριο τους βουβά.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: