Κρυάδες Γαβρόγλου στη Βουλή: “Δεν ήξερα πως το ΚΚΕ είναι θρησκευόμενο” – Πληρωμένη απάντηση από Παφίλη

Απάντηση στην κυβερνητική ειρωνεία έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που φέρνει ταφόπλακα στη Γενική Παιδεία.

Μπορεί κάποιοι Συριζαίοι να θυμήθηκαν πως έχουν απλά την κυβέρνηση κι όχι την εξουσία, αλλά αν θέλει να δει κανείς την αλαζονεία της τελευταίας προσωποποιημένη, μπορεί να πάρει για παράδειγμα την προκλητική στάση του Γαβρόγλου στη βουλή σήμερα, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην παιδεία, που έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που όσο ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε κι ως κυβέρνηση πολύ αγάπησε.

Η “αριστερή” κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τη συνταγή των προηγούμενων, φέρνει νομοσχέδισα με διαδικασίες-εξπρές και κατεπείγουσες για να συζητηθούν και να ψηφιστούν 200 άρθρα με χίλιες σελίδες μες σε 3 μέρες. Κι επέλεξε εντελώς τυχαία τη Μ. Βδομάδα, για να περάσει το νομοσχέδιο, ενώ είναι κλειστά τα σχολεία, για να έχει τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις απ’ τα παιδιά, που γίνονται πειραματόζωα στις μεταρρυθμιστικές της ορέξεις.

Χαρακτηριστική του “αριστερού ήθους και ύφους” της κυβέρνησης ήταν η αντίδραση του υπουργού παιδείας, όταν ήρθε αντιμέτωπος με την κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, που επισήμανε τις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, που φέρνει το νομοσχέδιο σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, ενώ έχουν κλείσει σχολεία και Πανεπιστήμια, όπως γίνεται και με άλλα νομοσχέδια για την παιδεία που έρχονται εν μέσω θερινών και άλλων διακοπών. Ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και πρότεινε δεύτερη μέρα συζήτησης, αφού προφανώς μία δεν αρκεί.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, το έριξε στις εξυπνάδες και την ειρωνεία, λέγοντας πως “Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκευόμενο που δε θέλει συζήτηση νομοσχεδίου του Μ. Δευτέρα”, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος: “Δεν θα ειρωνεύεστε”.

Η αλαζονεία του Γαβρόγλου ήταν τέτοια, που πρότεινε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν για τον όγκο σελίδων και άρθρων που πρέπει να ξεπεταχτεί σε τρεις μέρες να “προσλάβουν βοηθούς για την ανάγνωση”. Δεν γνωρίζουμε αν η ειρωνεία είναι το τελευταίο καταφύγιο που έχει μείνει στον υπουργό για τους καταγέλαστους χειρισμούς του, αν πάντως έχει τέτοιες ανησυχίες, ενάντια στο “όπιο του λαού” μπορεί να ξεκινήσει από τους συναδέλφους του, στην “αριστερή” κυβέρνηση, που παρέπεμψε για τη Δευτέρα Παρουσία το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας και προτίμησε να αποπέμψει τον προκάτοχό του στο υπουργείο παιδείας, Νίκο Φίλη, από το κυβερνητικό σχήμα, παρά το μάθημα των θρησκευτικών απ’ τα σχολεία και την υποχρεωτική τους διδασκαλία.

Όλ’ αυτά δίνουν ένα ακόμα λόγο ώστε όλοι οι μαθητές να βρεθούν στο δρόμο σήμερα στις 6.30 στο Σύνταγμα, για να διατρανώσουν ότι το νομοσχέδιο που κάνει ακόμα περισσότερο λάστιχο τη ζωή τους δε θα εφαρμοστεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: