Κώστας Αλατζάς για την επίθεση στο συνεργείο του Open – “Το λέω καθαρά, ήταν φασίστες” (VIDEO)

Την ίδια ώρα, εικόνες στα ΜΚΔ δείχνουν κρανοφόρους με εθνικιστικά μπλουζάκια να κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι στα πύρινα μέτωπα.

Χωρίς περιστροφές ήταν η καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Αλατζά, που μαζί με συναδέλφους του στοχοποιήθηκαν χθες αργά το βράδυ από πολυμελή ομάδα τραμπούκων την ώρα που κάλυπταν την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Αυτό που είχε διαφανεί από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες της επίθεσης, επιβεβαιώθηκε κατά την ζωντανή μαρτυρία του Αλατζά στο κεντρικό δελτίο του Open, όπου μπήκε αμέσως στο ψητό, κάνοντας λόγο για “φρασεολογία και τραμπουκίστικο τρόπο δράσης, που εμένα με παραπέμπουν σε φασίστες”, για να προσθέσει αμέσως πως “το λέω καθαρά, γιατί είναι μια φρασεολογία που την έχουμε ακούσει και στο παρελθόν από ανθρώπους αυτού του χώρου”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και όσα είπε για τη στάση της αστυνομίας, την οποία είχε ήδη αναδείξει από χθες η επίσης στοχοποιηθείσα συνάδελφός του Ελευθερία Σπυράκη. Ο δημοσιογράφος τόνισε πως μόνο ένας από τους παριστάμενους αστυνομικούς προσπάθησε να τον υπερασπιστεί από περαιτέρω χτυπήματα, ενώ στη συνέχεια οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ έφυγαν, με μόνο δύο να μένουν πίσω. Ο ίδιος μάλιστα, ρωτώντας τους για ποιο λόγο δεν επενέβησαν τη στιγμή του προπηλακισμού, έλαβε την αποστωμοτική απάντηση πως “ήταν πολλοί”(!).

H “στωική” στάση της ΕΛ.ΑΣ ενώπιον της εγκληματικής δράσης φασιστικών στοιχείων, δεν είναι φυσικά κάτι καινούριο, ενώ στην περίπτωση της πυρκαγιάς, η καταγγελία της (μη) αντίδρασής της στις ακροδεξιές ασχήμιες, μπορεί να συνδυαστεί και με τα ερωτηματικά που γεννά φωτογραφία που κυκλοφορεί στα ΜΚΔ, όπου εμφανίζονται μαυροφορεμένοι κρανοφόροι “λεβέντες” με στάμπες ελληνόψυχης θεματολογίας, να σουλατσάρουν στα πύρινα μέτωπα, την ώρα που καταγγέλλεται ότι πολίτες μη αρεστών φρονημάτων παρεμποδίζονταν από την αστυνομία να συνδράμουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε η πύρινη λαίλαπα δεν μπορεί να ανακόψει τις εκλεκτικές συγγένειες της ΕΛ.ΑΣ με το φαιό εσμό, που ψάχνει ευκαιρία να σπεκουλάρει και να ανασυγκροτηθεί πολιτικά και κοινωνικά πάνω στα αποκαϊδια.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: