Κοριούς κάτω από τα κρεβάτια τους βρήκαν οικότροφοι φοιτητές στο ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν

Φρικτές εικόνες αντίκρυσαν οι φοιτητές στο ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εστίες.

Ελεεινές ήταν οι συνθήκες που αντίκρυσαν φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών στο ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν, μετά από τις έντονες αντιδράσεις του συλλόγου τους για το κλείσιμο των εστιών. Οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες υγιεινής στις οποίες κερασάκι στην τούρτα ήταν η ύπαρξη κοριών κάτω από τα κρεβάτια τους. Σε ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική καταγγέλλουν τις τριτοκοσμικές συνθήκες, ζητώντας να επιστρέψουν στην Εστία με τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και προστασίας, όπως και να διασφαλιστεί η συνέχιση της σίτισής τους μες στο Πάσχα με συσκευασμένα γεύματα:

Την κατάσταση την οποία κλήθηκαν να βιώσουν οικότροφοι της ΦΕΠΑ που μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο «Ελληνίς» μετά την απόφαση για το κλείσιμο των Εστιών, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές – οικότροφοι που μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αντίκρισαν κοριούς κάτω από τα κρεβάτια τους και άθλιες συνθήκες υγιεινής στα δωμάτια τους.

Απαιτώντας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διαμονή των οικότροφων φοιτητών, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σημειώνουν:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το υπουργείο και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων για την κατάσταση την οποία αναγκάστηκαν να βιώσουν φοιτητές που μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο “Ελληνίς” μετά την απόφαση για το κλείσιμο των Εστιών.

Συγκεκριμένα: Φοιτητές – οικότροφοι που μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αντίκρισαν κοριούς κάτω από τα κρεβάτια τους και άθλιες συνθήκες υγιεινής στα δωμάτιά τους!

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας παίρνει ανεπαρκή και επικίνδυνα μέτρα για τους εστιακούς φοιτητές! Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τις διοικήσεις πρυτανείας και ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αφού πρώτα ανάγκασε οικότροφους φοιτητές να εγκαταλείψουν την εστία με την απειλή ότι αυτή θα κλείσει και θα μείνουν στο δρόμο, στη συνέχεια μετέφερε ορισμένους σε δωμάτια ξενοδοχείου στα οποία επικρατούν επικίνδυνες για την υγεία των εστιακών συνθήκες!

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι πίσω από την “ατομική ευθύνη” βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει απροστάτευτους τους οικότροφους φοιτητές εν μέσω πανδημίας!

Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη του κράτους, η ασφαλής διαμονή των φοιτητών, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να θεωρείται δεδομένη στην εστία, αφού αποτελούν τη μόνιμη κατοικία των οικοτρόφων φοιτητών.

Με σταθερές απολυμάνσεις, αντισηπτικά, Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εστιακούς.

Να συνεχιστεί η σίτιση των φοιτητών και μέσα στις διακοπές του Πάσχα με συσκευασμένα γεύματα.

Να αναλάβουν την ευθύνη τους για την τριτοκοσμική κατάσταση την οποία έζησαν οι οικότροφοι που μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Είναι ντροπή, όχι μόνο εν μέσω της πανδημίας, φοιτητές να καλούνται από την κυβέρνηση και το υπουργείο, να διαμένουν σε χώρους με κοριούς, σε απαράδεκτες συνθήκες!!!

Απαιτούμε:

Να εξασφαλιστεί το σύνολο των αιτημάτων των εστιακών φοιτητών για να μπορούν να μείνουν στην εστία με ασφάλεια!

  • Επαρκή καθαριότητα στα κτίρια. Καθαρισμός κτιρίων 2 φορές την ημέρα. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Απολύμανση όλων των κτιρίων όσες φορές κρίνεται αναγκαίο σε επίπεδο βδομάδας με βάση τις επιστημονικές και κρατικές κατευθύνσεις.
  • Ούτε σκέψη για διακοπή της σίτισης στις εστίες. Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της σίτισης των φοιτητών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (συσκευασμένο φαγητό) και για την περίοδο του Πάσχα.
  • Άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) σε κάθε όροφο κάθε κτιρίου και ατομικά σε όλους τους οικότροφους για την προσωπική τους υγιεινή. Το προσωπικό των εστιών να εφοδιαστεί δωρεάν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διασφάλιση της υγιεινής (σκουφιά, γάντια, μάσκες κλπ.).
  • Δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19 για όλους.
  • Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών!
  • Τώρα επίταξη ιδιωτικών κλινών και κλινικών. Επιστράτευση και ένταξη όλων των ιδιωτών γιατρών στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Να προσληφθεί το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ.

Να εξασφαλιστεί πάση θυσία η ασφαλής και δωρεάν διαμονή των εργαζόμενων φοιτητών και όλων των οικότροφων που είναι αναγκαίο να μείνουν στην εστία! Να μην υλοποιηθεί το “παραθυράκι” της νέας οδηγίας που κάνει λόγο για μελλοντική “εκκένωση των εστιών”».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: