Κόψτε καφέ και τσιγάρο για να πληρώσετε εισφορές, προτρέπει ο υφυπουργός Εργασίας Πετρόπουλος τους αγρότες (VIDEO)

Την επόμενη φορά που θα διαμαρτυρηθείτε για τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, φροντίστε να μην καπνίζετε, να μην το παρακάνετε με τους καφέδες και γενικά να είστε λιτοδίαιτοι.

Τη μεγάλη φροντίδα για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας των πολιτών έδειξε για μια ακόμα φορά η αριστερή μας κυβέρνηση, περιορίζοντας τις ανθυγιεινές συνήθειες. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλο συμβούλευσε τους αγρότες να κόψουν τσιγάρο και καφέ, προκειμένου ν’ανταποκριθούν στο νέο αυξημένο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών.

Μιλώντας στο Κρήτη TV ο υφυπουργός διαφήμισε ως επίτευγμα πως η ελάχιστη εισφορά ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων ανέρχεται στα 117 ευρώ και πως στους αγρότες η ελάχιστη εισφορά θα ανέρχεται στα 74 ευρώ.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως το ποσό αυτό δεν είναι εύκολο για μια αγροτική οικογένεια, ιδιαίτερα αν είναι πολύτεκνη, υ πουργός «ξεσπάθωσε».  «74 ευρώ είναι 74 ευρώ. Εγώ θα επιμείνω. Καμία ιδιωτική ασφάλιση δεν εξασφαλίζει με τόσο λίγα χρήματα τέτοια ασφάλιση στον αγρότη και την οικογένειά του».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι πολλά λεφτά 74 ευρώ ο μήνας. Να καταβάλλονται. Να μην πω πόσα τσιγάρα είναι. Ή πόσοι καφέδες. Είναι ένα ποσό βατό. Για κάθε άνθρωπο»…

Φάνηκε μάλιστα να θεωρεί πολύ πετυχημένο το εύρημά του περί τσιγάρων, αφού στη συνέχεια επανήλθε σε αυτό λέγοντας:

«Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι δεν είναι προσιτό. Ό,τι και να μου πείτε… Αυτός που θα μου το πει, δεν πρέπει να καπνίζει πρώτα απ’ όλα. Γιατί το πακέτο τα τσιγάρα, άμα τα βάλετε στον λογαριασμό, είναι 150 ευρώ, όχι 74 ευρώ» .

Την επόμενη φορά που θα διαμαρτυρηθείτε για τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, φροντίστε να μην καπνίζετε, να μην το παρακάνετε με τους καφέδες και γενικά να είστε λιτοδίαιτοι. Αν είναι δηλαδή δυνατόν να επικρίνεται τη φιλολαϊκότερη διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης για 74 ψωροευρώ, αντί να την ευχαριστείτε που σας παροτρύνει να είστε υγιείς, με λιγότερη νευρικότητα και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Αχάριστοι.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: