«Κόκκινο ποτάμι» η αντιπολεμική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: «ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Από τη ρωσική έως την αμερικανική πρεσβεία ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Από τη ρωσική έως την αμερικανική πρεσβεία ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Αθήνα.

Χιλιάδες λαού και νεολαίας, με σφιγμένες γροθιές, δόνησαν την Αθήνα φωνάζοντας: Συναγερμός, όχι στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Δ. Κουτσούμπας: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η Ελλάδα να σταματήσει να εμπλέκεται

Σε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη συγκέντρωση του Κόμματος στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ανέφερε:

«Η επιλογή όποιου ιμπεριαλιστικού κέντρου ή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, είναι επιλογή που οδηγεί σε μακελειό τους λαούς, τον ελληνικό λαό. Μόνο η αυτοτελής, ανεξάρτητη, πολιτική στρατηγική ενάντια στα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες. Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της Ρωσίας

Από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα ξεκίνησε η μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθήνα. Περίπου στις 6 μ.μ. άρχισαν να φτάνουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε λίγη ώρα σχηματίστηκε μια μεγάλη συγκέντρωση.

«Για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς, οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς», «Κέρδη βαμμένα στο αίμα των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί – Στα σχέδια πολέμου καμιά συμμετοχή», «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ζήτω η ενωμένη πάλη των λαών» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την ομιλία του Γιώργου Τάτση μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΝΕ στη ρωσική πρεσβεία.

Σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.
  • Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Μεγάλη πορεία από ΚΚΕ και ΚΝΕ προς την αμερικάνικη πρεσβεία 

Ενα μεγάλο «κόκκινο ποτάμι» ήταν η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς την αμερικάνικη πρεσβείας αμέσως μετά στη συγκέντρωση στην πρεσβεία της Ρωσίας.

«Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί – στον πόλεμο καμία συμμετοχή», «Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή, έξω απ’ την Ελλάδα οι ΝΑΤΟϊκοί», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» μερικά συνθήματα που ακούγοντας στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δείτε video εδώ και εδώ

Μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία μίλησε ο Γιώργος Κρητικός μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζοντας ότι συνεχίζεται η μάχη στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Κάλεσε επίσης τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα. 

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: