Κόκκινα μεροκάματα στα χωράφια για την ενίσχυση του κόμματος από φοιτητές της ΚΝΕ στην Ξάνθη

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στη δοκιμαζόμενη από τον κορονοϊό Ξάνθη, φοιτητές του Πολυτεχνείου της πόλης αποφάσισαν να δουλέψουν ως εποχιακοί εργάτες γης, προσφέροντας την αμοιβή τους στο ΚΚΕ.

Την ώρα που η έξαρση του κορονοϊού στο νομό Ξάνθης δημιουργεί πολλά υγειονομικά και οικονομικά προβλήματα στο λαό της περιοχής, δυσκολεύοντας παράλληλα για αντικειμενικούς λόγους την πολιτική δουλειά των κομμουνιστών, μέλη της ΚΝΕ, φοιτητές του Πολυτεχνείου Ξάνθης, αποφάσισαν να εργαστούν εποχιακά στα χωράφια της περιοχής, προσφέροντας την αμοιβή τους ως “κόκκινα μεροκάματα” για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η νεολαία είναι “αδιάφορη”, “κακομαθημένη” και “τεμπέλα”, οι κομμουνιστές αποδεικνύουν ότι τίποτε δε βρίσκεται πιο μακριά από την πραγματικότητα, και πως όσοι τσουβαλιάζουν το κάνουν εκ του πονηρού, ακριβώς επειδή βολεύονται ένα μεγάλο κομμάτι των νέων να είναι βυθισμένο σε πολιτικό λήθαργο ή παραίτηση. Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της ΚΝΕ αναφέρουν:

«”Ξέρουμε πως ο ίσκιος του θα μείνει πάντα, πάνου στα χωράφια”

Η αιτία της πρωτοβουλίας μας ήταν η κατάσταση, οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ζώντας στην πόλη της Ξάνθης. Από τη μία η εξάπλωση του κορονοϊού με θύματα και πολλά κρούσματα σε όλο το Νομό, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του λαού της περιοχής (εργαζόμενων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και μαθητών) και από την άλλη οι μεγάλες δυσκολίες στη μαζική πολιτική δουλειά για εμάς, τα μέλη της ΚΝΕ (αναβολή μαζικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, περιορισμός στις εξορμήσεις μας σε χώρους νεολαίας, χώρους δουλειάς κλπ).

Έτσι, εμείς, φοιτητές στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, νιώθουμε την ανάγκη, ως μέλη της ΚΝΕ, της επαναστατικής Οργάνωσης Νεολαίας του ΚΚΕ, να αυξήσουμε τις απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, να βρούμε τρόπους μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την ενίσχυσή του Κόμματος. Αποφασίσαμε λοιπόν να δουλέψουμε ως εποχιακοί εργάτες σε χωράφια της περιοχής και το ποσό που θα συγκεντρώσουμε να το δώσουμε ως “κόκκινα μεροκάματα” για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Έχουμε δώσει ήδη το ποσό των 220 ευρώ και συνεχίζουμε!

Σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια, παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες συντρόφους μας που έδωσαν συνειδητά τον καλύτερό τους εαυτό σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους από αυτές που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε δυναμικά για την υπερκάλυψη των πλάνων μας. Μένουμε δυνατοί, με ισχυρό ΚΚΕ, ΚΝΕ γερή και μαζική, για να ανασάνουμε, να μπορέσουμε ο λαός και η νεολαία του τόπου μας να ζήσουμε καλύτερα. Για να νικήσει η ζωή, ο σοσιαλισμός!

“Ξέρουμε πως ο ίσκιος του θα μείνει πάντα, πάνου στα χωράφια

πάνου στην πλίνθινη μάντρα του φτωχόσπιτου

πάνω στους τοίχους των μεγάλων σπιτιών που θα χτίζονται αύριο…. Το ξέρουμε.” (Γ.Ρίτσος)

Ζήτω το ΚΚΕ!

Σ.Α., Α.Τ.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: