Κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ στο Λαύριο! – Αποχώρησε μετά από τις έντονες αντιδράσεις

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις, η κλούβα αποχώρησε από το σημείο και λίγο αργότερα από την πόλη! Η συγκεκριμένη “επίσκεψη” έρχεται να προστεθεί στο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που καλλιεργεί η κυβέρνηση

Εντελώς τυχαία, μια κλούβα των ΜΑΤ στάθμευσε κάτω από τα Γραφεία του ΚΚΕ στο Λαύριο, κάνοντας ελέγχους σε διερχόμενα αυτοκίνητα και περαστικούς. Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμουνιστών, ενώ η τοπική Κομματική και Κνίτικη Οργάνωση καταγγέλλουν το γεγονός, με ανακοίνωσή τους.

«Η συγκεκριμένη επίσκεψη – ανεξάρτητα από τις προφάσεις των ΜΑΤατζήδων – έρχεται να προστεθεί στο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που εντείνει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι δυνάμεις του Κόμματος, φίλοι και οπαδοί της Οργάνωσης αντέδρασαν άμεσα, κατήγγειλαν με ανακοινώσεις από τα Γραφεία, δημοσιοποίησαν στον λαό της πόλης άμεσα το συμβάν. Αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αμέσως οι δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρήσουν από το σημείο, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν και από την πόλη.

Αν νομίζει η κυβέρνηση, ή η ηγεσία των Αστυνομικών Δυνάμεων, ότι θα τρομοκρατηθούμε, θα φοβηθούμε και θα κάτσουμε στα αυγά μας, είναι βαθιά γελασμένοι. Γνωρίζουμε ότι η καταστολή και η τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται – με αφορμή την πανδημία – για να μείνουν. Την ίδια ώρα που βλέπουμε την ασφυκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, η κυβέρνηση, αντί να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η Υγεία του λαού, αντί να επιτάξει ιδιωτικές δομές Υγείας, στέλνει την αστυνομία στις γειτονιές της Αθήνας, τώρα και στην πόλη μας, αξιοποιεί την καταστολή για να ρίξει την ευθύνη στον λαό για την πορεία της πανδημίας.

Η εργατική τάξη, ο λαός της περιοχής, η νεολαία που ”δεν μπορεί να ανασάνει” πρέπει να κάνει το βήμα: Να οργανωθεί και να παλέψει στο πλευρό των Κομμουνιστών, στα εργατικά σωματεία, στα συνδικάτα, στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Δεν μασάμε, δίνουμε τρόπο στην οργή και την αγανάκτησή μας.

-Καλούμε τον λαό να συμμετέχει στην πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης την Τρίτη 16-03 στις 18.00 από το Εργατικό Κέντρο

-Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 17-03 στα Προπύλαια (μετρό Πανεπιστήμιο) στην Αθήνα στις 18.00 που έχουν προκηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, για την προστασία της Υγείας του λαού και απέναντι στην καταστολή».

Αντίστοιχη ανακοίνωση καταγγελίας έβγαλε και το ΕΚ Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

Πριν από μια ώρα μια κλούβα με μια διμοιρία των ΜΑΤ “εγκαταστάθηκε” στην πλατεία του Λαυρίου. Η άμεση αντίδραση των εργαζόμενων της πόλης τους ανάγκασε να απομακρυνθούν και να πάνε στο λιμάνι του Λαυρίου. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, αντί να δυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βγάζει στις πλατείες τα ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό. Τους κάνουμε γνωστό ότι η τρομοκρατία και καταστολή δεν πρόκειται να περάσουν ο λαός με την πάλη του θα την σπάσει. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους,να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα τους και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Παράλληλα, το ΕΚ Λαυρίου διοργανώνει αύριο το απόγευμα κινητοποίηση στην πόλη, ενάντια στην αστυνομοκρατία, προετοιμάζοντας το συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Το Εργατικό Κέντρο προχωρά σε κινητοποίηση αύριο το απόγευμα Τρίτη 6μμ έξω από το εργατικό κέντρο. Όχι στην…

Δημοσιεύτηκε από ΕργατικόΚέντρο Λαυρίου ΑνατολικήςΑττικής στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: