Κλείνει μέχρι νεωτέρας το εργοστάσιο κονσερβοποιΐας στα Γιαννιτσά – Στα 46 ως τώρα τα κρούσματα

Η εταιρεία υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι “τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19”, προκαλεί ωστόσο απορία πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η έξαρση της εστίας στο εργοστάσιο.

Μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει ώρα με την ώρα η διάδοση κορονοϊού μεταξύ των 680 εργαζόμενων σε εργοστάσιο κονσερβοποιϊας στα Γιαννιτσά, όπου ως τώρα έχουν ήδη εντοπιστεί 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η εργοδοσία αποφάσισε την προσωρινή μέχρι νεωτέρας αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, μέχρι να εντοπιστούν στο σύνολό τους οι μολυσμένοι εργάτες, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων. Η εταιρεία υποστηρίζει με ανακοίνωσή της ότι “τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19”, προκαλεί ωστόσο απορία πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η έξαρση της εστίας στο εργοστάσιο, ενώ από την ίδια την ανακοίνωση εξάλλου γίνεται σαφές πως όταν η επιχείρηση άρχισε να λαμβάνει μέτρα και να ειδοποιεί τις αρχές, ήδη τα κρούσματα είχαν φθάσει στα 11. Από χθες βρίσκεται στην πόλη των Γιαννιτσών κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση τεστ στους εργαζόμενους, που βρίσκονται πλέον σε καραντίνα, καθώς και τις στενές επαφές τους.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από την αποκάλυψη κρουσμάτων μεταξύ Ρομά που μετακινούνταν στη δουλειά τους με λεωφορεία από τη Γουμένισσα και το Κιλκίς, στα οποία ήρθαν να προστεθούν επιπλέον κρούσματα με τόπο διαμονής την Πιερία, ενώ οι έλεγχοι δε σταματούν να δίνουν κρούσματα. Είναι μια από τις επανειλημμένες περιπτώσεις εστιών σε εργοστάσια στη χώρα μας, αναδεικνύοντας πόσο επιτακτικό είναι να επιβληθούν και να ελέγχονται κατάλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών σε μαζικούς χώρους δουλειάς, με αποκλειστική ευθύνη των κρατικών αρχών και της εργοδοσίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: