“Κινδυνεύει η δημοκρατία της κυρίας Κανέλλη;” – Ξαναχτυπά με αντι-ΚΚΕ παραλήρημα ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (VIDEO)

“Αν τη βρίσουμε, αν πούμε για το κόμμα της, μπορεί να μας κρεμάσουν ανάποδα” ισχυρίστηκε σε νέο του λογύδριο ο Θανάσης Νταβούρας του “απολογούμαστε στο απλυταριό για τρεις γκλοπιές”.

Μόνιμο στασίδι σε τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλίας φαίνεται πως έχει πιάσει ένεκα των ημερών ο Θανάσης Νταβούρας, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Μετά το απίθανο ξέσπασμά του πως δε γίνεται οι αστυνομικοί “για τρεις γκλομπιές να απολογούνται σε όλο το απλυταριό” και πως όποιος δεν αρέσκεται στην αστυνομική βία, να πάει στη Βόρεια Κορέα και τον Κιμ Γιουνγκ (sic), o Nταβούρας επανήλθε, τόσο για να ξεπλύνει τους συναδέλφους του στη Νέα Σμύρνη για την πασίγνωστη πια ρήση “Θα τους σκοτώσουμε, θα τους γ…” όσο και για να επιτεθεί χυδαία στο ΚΚΕ και ειδικότερα στη Λιάνα Κανέλλη, που ως γνωστόν εκστόμισε στον αέρα τα γαλλικά των αστυνομικών, προκαλώντας την αισχρή επέμβαση λογοκρισίας του Δ. Οικονόμου.

Φανερά ενοχλημένος ο Νταβούρας λοιπόν και με περισσή ειρωνεία, αναρωτήθηκε αν “κινδυνεύει η δημοκρατίας της κυρίας Κανέλλη από αυτό;”, προσθέτοντας πως τάχα “αν τη βρίσουμε, αν πούμε για το κόμμα της, μπορεί να μας κρεμάσουν ανάποδα”, αναπαράγοντας τη γνωστή προπαγάνδα για την υποτιθέμενη “ασυλία του ΚΚΕ”. Προς το τέλος της παρέμβασής του, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, με το ίδιο ειρωνικό υφάκι, είπε: “Ας μη μιλάνε και πολύ για αστυνομία, γιατί κάποια πράγματα είναι συνυφασμένα με την αστυνομία, με το τι πρεσβεύει ο καθένας”, υπονοώντας την καταστολή και τον αυταρχισμό που κατά τους ομοϊδεάτες του αποτελούσαν τα κύρια χαρακτηριστικά των σοσιαλιστικών καθεστώτων.

Εκτός από την αντι-ΚΚΕ επίθεση, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ έβαλε ξανά μπρος τη μπουγάδα για τα καλόπαιδα της Νέας Σμύρνης, προσπαθώντας να μας πείσει ότι στηλιτεύονται δυσανάλογα επειδή είπαν μια κουβέντα παραπάνω, “μπορεί να είπαν θα τους σκοτώσουμε και μπιπ μπιπ” (sic), ζητάνε συγγνώμη τα παιδιά αυτά που δια πυρός και σιδήρου βγήκανε και είπανε κάτι τέτοιο. Θα τους θέσουν σε διαθεσιμότητα κι αυτούς. Οκέι, τους βρήκαμε τους κακούς αστυνομικούς”. Δεν παρέλειψε επίσης να καταφερθεί κατά των διαδηλωτών, ενοχοποιώντας τους για τη διάδοση του κορονοϊού, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση, την οποία τάχα επικρίνει γιατί θεωρεί πως δεν προστατεύει επαρκώς το επάγγελμά του:  “Έφτυναν ο ένας τον άλλον κι έκαναν πορεία κι αύριο ζητάνε ΜΕΘ”, είπε, κάνοντας αμέσως μετά το αστειάκι με το αν ο δημοσιογράφος έχει λαϊκή συνέλευση στη γειτονιά του ή είναι μπας κλας, το οποίο είχε επαναλάβει και στην προηγούμενη εμφάνισή του, προφανώς θεωρώντας το πολύ πετυχημένο. Τέλος, επιχειρώντας συμψηφισμό και ταυτόχρονα επικαλούμενος ένα επιχείρημα αχυράνθρωπο, επιχείρησε ξανά να υποβαθμίσει τις αισχρότητες της Ν.Σμύρνης, που εξάλλου συνοδεύτηκαν από πλούσιο έργο και δεν έμειναν στις βρισιές, είπε: “Αθώα τα παιδιά που κλωτσούσαν το συνάδελφο, είπε ο άλλος να τους μπιπ”.

Το πραγματικά σημαντικό δεν είναι το ακροδεξιό παραλήρημα του Νταβούρα ατομικά, όσο το γεγονός ότι εμφανίζεται με τη θεσμική του ιδιότητα, χωρίς η ΠΟΑΣΥ να έχει προβεί σε ανάκληση της ιδιότητάς του ως αντιπροέδρου ή σε οποιαδήποτε ανακοίνωση διαχωρισμού της θέσης της από το βόρβορο που επανειλημμένα – με την αρωγή των τοπικών ΜΜΕ – εκτοξεύει κατά διαδηλωτών και πολιτικών φορέων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: