Καθολική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

Απεργούν οι ναυτεργάτες, κόντρα στην «τουριστική ανάπτυξη» της αύξησης 1% στο μισθό τους και τις 72 ώρες δουλειάς τη βδομάδα, που αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στις ναυτιλιακές εταιρείες!

Σε εξέλιξη είναι η 24ωρη απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Η συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια είναι καθολική.

Τα ταξικά ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ δίνουν από τα ξημερώματα τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Ιδιαίτερα σημαντική η έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, μεταξύ άλλων και από εργαζόμενους της Cosco, κόντρα στην υπονομευτική τακτική που καλλιέργησαν τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση και εφοπλιστές, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Στο πλευρό των ναυτεργατών βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Την αλληλεγγύη της εκφράζει και η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών – Τουριστικών Υπαλλήλων.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει η ΠΝΟ. Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων θα είναι η κλιμάκωση του αγώνα και νέα 24ωρη απεργία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ διεκδικούν:

— Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
— Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
— Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
— Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
— Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Πηγή: 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: