Καθαρές οι τοξικολογικές του Ζακ Κωστόπουλου – Καταρρέει πλήρως το αφήγημα ΕΛ.ΑΣ και ΜΜΕ

Καμία χρήση ναρκωτικών ουσιών από το Ζακ έδειξαν οι τοξικολογικές, καθιστώντας ακόμα πιο αμείλικτα τα ερωτήματα για τη στάση συγκάλυψης του στυγερού εγκλήματος από την Αστυνομία και τα “πρόθυμα” ΜΜΕ.

Καταρρέει και η τελευταία γραμμή άμυνας της ΕΛ.ΑΣ, ορισμένων μαρτύρων αλλά και ΜΜΕ που πρόθυρα έσπευσαν να συνεπικουρήσουν στην προπαγανδιστική εκστρατεία, σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Αφού πολύ γρήγορα φάνηκε ότι το σενάριο του «ληστή σε αμόκ» δεν άντεχε υπό το συντριπτικό βάρος των στοιχείων , των βίντεο και των μαρτυριών που έρχονταν στη δημοσιότητα, διακινήθηκε εντέχνως η «βεβαιότητα» πως το θύμα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφήνοντας ουσιαστικά να υπονοηθεί πως η χρήση τους, κι όχι τα χτυπήματα που δέχτηκε επέφεραν το θάνατό του. Τα σενάρια αυτά μάλιστα ήταν τόσο ευφάνταστα, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο αστυνομικό ρεπορτάζ του Βήματος από το Βασίλη Λαμπρόπουλο, διαβάσαμε ακόμα και για «χρήση κοκτέηλ ναρκωτικών επί μέρες» πριν το συμβάν, το οποίο μάλιστα είχε προκαλέσει «πρόβλημα υγείας που επιδεινώθηκε» την επίμαχη μέρα. Σε παρόμοιο μήκος κύματος, πάντα με πηγή αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, που άκριτα αναπαραγόταν και διανθιζόταν κατά το δοκούν, κινήθηκε η πλειονότητα των ΜΜΕ, εντύπων και ηλεκτρονικών.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα αποτελούν ένα ηχηρό χαστούκι σε αυτή την απόπειρα συγκάλυψης και διαστρέβλωσης ενός στυγερού εγκλήματος σε βάρους ενός απολύτως αθώου ανθρώπου που αδίκως σπιλώθηκε, άσχετα αν εξίσου αποτρόπαιο θα ήταν το έγκλημα αν επρόκειτο  όντως για ναρκομανή ή επίδοξο ληστή. Έτσι λοιπόν τα αποτελέσματα έδειξαν πως δεν υπήρξε καμία ναρκωτική ουσία στον οργανισμό του Ζακ, ενώ το μόνο που ανιχνεύτηκε είναι ουσία που περιέχεται σε κοινά παυσίπονα, όπως και μια ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς του ΚΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ακόμα και χθες κι ενώ επίκειτο η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ο εν λόγω συντάκτης προσπαθούσε να μετριάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για «ασαφή ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων», τα οποία στην πραγματικότητα βέβαια είναι σαφέστατα και αποκλείουν κάθε χρήση ψυχοτρόπου ουσίας.

Η απαράδεκτη και παράνομη πρακτική με την οποία η ΕΛ.ΑΣ διοχετεύει επιλεκτικά στοιχεία της δικογραφίας, κι ι δίως ιατροδικαστικά ευρήματα σε επιλεγμένους δημοσιογράφους πολύ πριν τον ανακριτή έχει ήδη καταγγελθεί με ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου πριν λίγες μέρες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ιστολογικές του Ζακ Κωστόπουλου, που έδειξαν ανάμεσα στα άλλα: Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα, είναι όμως ήδη σαφές ότι ο θάνατος του Ζακ ήταν με τον ένα ή άλλο τρόπο άμεσο αποτέλεσμα των βάναυσων χτυπημάτων που δέχτηκε τόσο από τους δυο μαγαζάτορες της Ομόνοιας, και πιθανόν ορισμένων ακόμα ατόμων που συμμετείχαν στην αγριότητα αλλά δεν έχουν ενταχθεί στη δικογραφία, όσο πιθανά και από την αστυνομία, η οποία αποτελείωσε το θύμα (ή κακοποίησε το πτώμα με στόχο να δώσει την εικόνα πως το θύμα «αντιστάθηκε», καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο αν ζούσε σε εκείνη τη φάση). Πέραν από την άμεση εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ εγκληματικοί είναι και οι χειρισμοί της στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς όχι μόνο απέκλεισαν τη σκηνή του εγκλήματος για συλλογή του απαραίτητου εγκληματολογικού υλικού, αλλά επέτρεψαν και σε έναν από τους δράστες να καθαρίσει ατάραχος το χώρο του θανάτου. Στη συνέχεια μάλιστα, όπως πολλές φορές κατήγγειλαν οι δικηγόροι της οικογένειας, έδειξε τεράστια απροθυμία και χρονοτριβή στη συνεργασία της με τις δικαστικές αρχές.  Τεράστια είναι και τα ερωτήματα για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, ιδίως σχετικά με τις αντιφαστικές καταθέσεις του διασώστη στο σημείο και την παράλειψη της ΚΑΡΠΑ, η οποία είναι ζήτημα αν ούτως ή άλλως μπορούσε να γίνει με το Ζακ δεμένο με χειροπέδες. Στο ζήτημα το υπουργείο Υγείας ως τώρα κωφεύει, ενώ και από πλευράς Υπουργείου Προστασίας Πολίτη δε γνωρίζουμε τίποτε για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών που είχε ανακοινωθεί, πέραν του ότι ως σήμερα ούτε σε αργία, ούτε σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί οι συμμετέχοντες, οι οποίοι, θυμίζουμε, βάσει του Προέδρου της Ένωσης της, ορθώς έπραξαν και σε «όποιον αρέσει».

Η υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου είναι χρέος όλων να μην περάσει στη λήθη, ούτε να πέσουν στα μαλακά όσοι ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα για το θάνατό του. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να μην ξεχαστούν τόσο τα μιντιακά φερέφωνα της γραμμής του “επικίνδυνου πρεζάκια ληστή”, όσο και οι πολιτικές ευθύνες όσων εξακολουθούν να επιτρέπουν τη νοοτροπία του “σε όποιον αρέσει”, που συνέβαλε τα μέγιστα σε όλη αυτή την επιχείρηση συσκότισης της πραγματικότητας.

Με πληροφορίες από popaganda.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: