Κατέρρευσε η φασιστική σκευωρία κατά Πουλικόγιαννη μετά από μήνυση απότακτου αστυνομικού

Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ είχε κατηγορηθεί με βάση πλαστό βιντεάκι που αξιοποίησαν και οι χρυσαυγίτες πως το 2014 είχε πρωτοστατήσει σε επίθεση κατά αστυνομικών στη διάρκεια κινητοποίησης για την ανεργία.

Σα χάρτινος πύργος σωριάστηκε χθες στο δικαστήριο το κατηγορητήριο για διατάραξη κοινής ειρήνης κατά του Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Σύμφωνα με την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, πουθενά δεν προκύπτει ότι ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας παρακινούσε σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών, στη διάρκεια διαδήλωσης το 2014 για μέτρα προστασίας των ανέργων. Τότε, σε επίθεση της Αστυνομίας, των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ με χημικά, γκλοπ και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, είχε χτυπηθεί και ο ευρωβουλευτής τότε του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Η καταγγελία στη ΓΑΔΑ είχε γίνει από τον απότακτο αστυνομικό Δημήτρη Γεωργακόπουλο, που δεν εμφανίστηκε καν ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Πρόκειται για ένα πραγματικό “μπουμπούκι”, που το 1997 είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών σε ρέιβ πάρτι, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως βρίσκει στα σκουπίδια έγγραφα δημόσιων, υπηρεσιών, ιδιωτικών εταιρειών, υπουργείων, τραπεζών ακόμα και της ΕΥΠ. Έχει καταδικαστεί επίσης σε 20 μήνες φυλάκισης για δυσφήμιση δημάρχων το 2004, ενώ φέρεται και ως επικεφαλής ΜΚΟ για τα … ατομικά δικαιώματα. Η καταγγελία του είχε βασιστεί σε ένα χρυσαυγίτικου ύφους μονταρισμένο βιντεάκι, το οποίο είχε ανέβει σε φασιστικές ιστοσελίδες. Το γεγονός αυτός δεν εμπόδισε τον αστυνομικό της ΓΑΔΑ Πέτρο Νικολόπουλο που ανέλαβε την υπόθεση να βασιστεί σε αυτό στην κατάθεσή του στο δικαστήριο. Εντύπωση προκαλεί πως ενώ περιέγραψε τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στη συνέχεια οι παράνομες πράξεις που του αποδίδει αφορούν άλλο άτομο, βάσει της δικής του περιγραφής, ενώ και ο συνδικαλιστής εμφανίζεται 20 μέτρα πίσω από το συμβάν.

Η δίωξη αυτή του Πουλικόγιαννη, δεν ήρθε σε ανύποπτο χρόνο, αλλά το διάστημα που είχαν ξεκινήσει οι προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανάμεσα στα άλλα και για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τον Πουλικόγιαννη προσωπικά στο Πέραμα. Η χρυσαυγίτικη εμπλοκή στην υπόθεση επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ο Κασιδιάρης λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση του ’14 έκανε λόγο για “τραμπουκισμούς του Πουλικόγιαννη”, ενώ στη διάρκεια της δίκης της ΧΑ, η υπεράσπισή των κατηγορουμένων προσέφυγε συχνά στο στημένο βίντεο για να υπονομεύσει την αξιοπιστία του συνδικαλιστή.

Με πληροφορίες από: Ριζοσπάστης

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: