Καταστολή, το χρώμα που μου αρέσει πιο πολύ… – Ομάδες ΜΟΚΑ για να… χτυπήσουν το έγκλημα συγκροτεί η ΕΛ.ΑΣ.!

Οι ΜΟΚΑ θα κινούνται πρωτίστως στο κέντρο της Αθήνας, όλως τυχαίως στις συνοικίες όπου ζουν πολλοί μετανάστες, που προφανώς θεωρούνται εκ προοιμίου ύποπτοι λόγω της επιδερμίδας τους…

Το Υπουργείο ΠροΠο είχε βδομάδες ολόκληρες να εξαγγείλει τη συγκρότηση ενός νέου αστυνομικού σώματος, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο, έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη και κατακόρυφη αύξηση της… εγκληματοφοβίας, που κινείται ωστόσο σε ευθέως αντίστροφη πορεία με την πραγματική εγκληματικότητα, που είναι κάτι σαν την πραγματική οικονομία και έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.

Οι πληροφορίες που διέρρευσε το υπουργείο στο Βήμα, ωστόσο, έρχονται να δώσουν τέλος στο στερητικό σύνδρομο και να εμπεδώσουν νέο κύμα ασφάλειας στην κοινή γνώμη, που νιώθει έτοιμη να αρχίσει να κοιμάται με τα παράθυρα ανοιχτά, ακόμα και αν έχει ανάψει κλιματιστικό.

Το Υπουργείο ΠροΠο στοχεύει στην πάταξη της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια, Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας και Ακρόπολη) με τη συγκρότηση Μονάδων Κινητής Αστυνόμευσης και το αρκτικόλεξο ΜΟΚΑ για τη σημειολογία του πράγματος.

Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες έχουν κάτι από τους μεγαλειώδεις ελιγμούς της Ρωμαϊκής Λεγεώνας στον Αστερίξ, με περιπολίες, αστυνομικούς σκύλους και ομόκεντρους κύκλους με περιοχές ευθύνης. Αυτό που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι η ιδέα ενός εκπαιδευμένου σκύλου στα χέρια ενός αντίστοιχα εκπαιδευμένου και λυσσασμένου αστυνομικού οργάνου, καθώς και η σύνθεση των μικτών αυτών ομάδων που ενισχύονται με άτομα από την ΟΠΚΕ, τη διαβόητη ομάδα ΔΙΑΣ και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Οι αρχικές ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο χώρος δράσης των ΜΟΚΑ είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον εκείνες οι περιοχές όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που συνδέονται με την εγκληματικότητα (οι ίδιοι ως φυλές και ούτε καν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους), όπως φάνηκε και από τη συστηματική καλλιέργεια ξενοφοβίας στην περίπτωση της δολοφονίας της Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά. Ίσως τελικά η ονομασία ΜΟΚΑ να παραπέμπει συνειρμικά και στη σκουρόχρωμη επιδερμίδα των μεταναστών που θεωρούνται εκ προοιμίου ύποπτοι με βάση το χρώμα τους και την καταγωγή τους…

Την ίδια στιγμή, τον οργανωμένο έγκλημα αλωνίζει ασύδοτο, κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. -αν όχι με την ανοχή της ή κάτι χειρότερο. Παρόλα αυτά, το αφήγημα του Υπουργείου εξακολουθεί να παίζει με τα πιο ταπεινά ένστικτα των πολιτών και των λεγόμενων “νοικοκυραίων”, αφήνοντας στο απυρόβλητο ως κράτος εν κράτει τη Μαφία, που είναι και η βασική πηγή της λεγόμενης “μικρής εγκληματικότητας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: