Καρπούς έφερε η επανεισαγωγή των Λατινικών στα Λύκεια – Με λατινικό τσιτάτο στη στολή άνδρας της ομάδας “Δράση”

Παράλληλα, το όργανο της τάξης φέρει και ρήση στην αγγλική, όπου δηλώνει πως καλύτερα να τον “δικάσουν 12 παρά να τον θάψουν 6”, αποδεικνύοντας την πολύπλευρη και σφαιρική παιδεία των μελών της ΕΛ.ΑΣ. κόντρα στα στερεότυπα.

Γρηγορότερη του αναμενόμενου ήταν η επίπτωση της επαναφοράς των Λατινικών ως πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ και την υπουργό παιδείας της, Νίκης Κεραμέως, με παράλληλο εξοβελισμό της τρισκατάρατης κοινωνιολογίας που κάνει τους μαθητές αριστερούς. Η απόδειξη στο φωτογραφικό φακό της Τατιάνας Μπόλαρη, που αιχμαλώτισε τη στολή αστυνομικού της ομάδας “Δράση”, που κουρελιάζει όλα τα στερεότυπα για αμόρφωτους μπάτσους και συναφείς συκοφαντίες αναρχικών και κομμουνιστικών στοιχείων.

Στη στολή διακρίνεται καθαρά η αφοσίωση του οργάνου στις κλασικές σπουδές και την ουμανιστική κληρονομιά του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, με την αναφορά στο γνωστό λατινικό ρητό “Si vis pacem, para bellum”, δηλαδή “αν θες ειρήνη, ετοίμαζε πόλεμο” ή, σε ελεύθερη απόδοση “αν θες δημοκρατία, ρίξε και κανένα βρωμόξυλο”. Αλλά δε σταματά εκεί η επίδειξη φιλομάθειας του αστυνομικού, καθώς σε άλλο αυτοκόλλητο της στολής, διακρίνεται ότι πιθανότατα ο εν λόγω διαθέτει και προφίσιενσι, τεκμήριο αδαμάντινου χαρακτήρος ως γνωστόν. Έτσι λοιπόν, στο αυτοκόλλητο διαβάζουμε ότι ο κάτοχός του “θα προτιμούσε να δικαστεί από 12 παρά να θαφτεί από 6”. Η συγκεκριμένη αμερικανιά, αναφέρεται προφανώς στους 12 ενόρκους των δικαστηρίων και στους 6 που συνήθως κουβαλάνε το φέρετρο.

Περιττό να πούμε πόσο καθησυχαστικό ακούγεται για την ασφάλεια του πολίτη, ιδιαίτερα δε όσων διαδηλώνουν, η δήλωση πρόθεσης οργάνου της τάξεως πως θα προτιμούσε να περάσει δίκη, προφανώς για φόνο ή τουλάχιστον τραυματισμό, αν κρίνει ότι αυτό θα λειτουργούσε προστατευτικά για τον ίδιο.

Είναι πραγματικά χαώδης η ποιοτική διαφορά του συγκεκριμένου ενστόλου από συναδέλφους του που έχουμε δει κατά καιρούς με αρχαιοελληνικές γραμματοσειρές, σταυρούς που παραπέμπουν σε μονάδες των ναζί και άλλα εθνοπρεπή σύμβολα. Η δροσερή πνοή της ελευθερίας συνοδεύεται και από την υψηλή αισθητική πλαισίωση που της αξίζει.

Τέτοιους αστυνομικούς δε θέλουμε;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: