Κάνε το ΔΝΤ μας πάλι πρώτο, Τσακαλώτο Τσακαλώτο

Πρώτη φορά Νομισματικά

Όλοι θα θυμόσαστε εκείνο το γλυκό καλοκαίρι του 2011, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συντροφιά με τον ταξικό αποστάτη Κατρούγκαλο, το Γιάνη και τον Καζάκη, (το μόνο που δεν τα κατάφερε – μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον – στην πολιτική σκηνή, από τα ελάχιστα ευχάριστα πολιτικά γεγονότα μέσα στην κρίση), ξιφουλκούσαν στην Κάτω Πλατεία των αγανακτισμένων κατά των μνημονίων και της Τρόικας, πάνω από ένα πανό που έλεγε “No” στο “Yes” που σχηματιζόταν από τα σύμβολα του γιεν, του ευρώ και του δολαρίου.

Τα χρόνια πέρασαν, οι συνθήκες ωρίμασαν και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Τσακαλώτο κατάλαβαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να τσακίσεις το σύστημα είναι να το αλώσεις από μέσα. First we take Manhattan then we take Berlin. Πρώτα την κυβέρνηση μετά το ΔΝΤ. Όλοι είναι φίλοι μας πια, όλοι είναι εταίροι μας. Μετά την αριστερή ΕΕ, την αριστερή κυβέρνηση, το καλό ΝΑΤΟ, τώρα άλλη μια επιτυχία.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας λοιπόν, λίγες μόνο μέρες μετά το τέλος της θητείας του, βλέπει το όνομά του να φιγουράρει ανάμεσα σε εκείνα των υποψήφιων προς αντικατάσταση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λανγκάρντ, τη σκύλα που έγινε αρνάκι χάρη στην αδάμαστη πολιτική του Τσακαλώτου και των υπολοίπων. Συναγωνίζεται έτσι ιερά τέρατα, τα οποία επίσης καθυπόταξε ως υπουργός, αποσπώντας τη γενική αναγνώριση, από το “Γερά Γερούν” Ντάισελμπλουμ, μέχρι το Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ και το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έκανε το δύσκολο, αλλά λίγο καιρό πριν τις εκλογές έδωσε κι αυτός τα σέβη του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι απλώς μια υποψηφιότητα, μάλλον χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες, αλλά ευχόμαστε στον Ευκλείδη τα καλύτερα. Από τα αλώνια στα σαλόνια και από τις πλατείες στο ΔΝΤ. Θα είναι εξάλλου και ποιοτική αναβάθμιση για ένα θεσμό που πριν την Κριστίν είχε επικεφαλής έναν κυνηγό καμαριέρων, να αποκτήσει διευθυντή που έχει περάσει από τις Αναιρέσεις.

O ίδιος ο Τσακαλώτος δεν απέφυγε πριν λίγα λεπτά να σχολιάσει το δημοσίευμα, πουλώντας ικανή δόση τρελίτσας και καθησυχάζοντάς μας ότι παραμένει πούρος αριστερός όπως πάντα:

Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου…

Gepostet von Euclid Tsakalotos am Montag, 15. Juli 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: