“Καλύβεται αναρχικούς…” – Οι ανόητοι μπάτσοι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Το ακροδεξιό αυτό παραλήρημα της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, καταφέρνει να βγάλει την αξιωματική αντιπολίτευση στον αφρό, κάνοντας ακούσια το παν για να εγείρει συμπάθεια προς αυτήν ως στόχος του εμετικού αυτού κειμένου.

Εδώ και μέρες η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρήσει το δικομματικό παιχνίδι, αποδίδοντας στο ΣΥΡΙΖΑ ιδιότητες που δεν έχει και κινηματικές δάφνες για μια σειρά κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών: από την πορεία στη Νέα Σμύρνη μέχρι τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και την αποτροπή εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων για την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ. Έτσι πετυχαίνει με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.

Από τη μια -θεωρεί πως- συσπειρώνει το (ακρο)δεξιό κοινό της κατά των “υποστηριχτών της ανομίας και του μπάχαλου”, -πρακτική που εξάλλου είχε αποδώσει εν μέρει καρπούς από τότε που η ΝΔ έκανε αντιπολίτευση με φρασεολογίες για “σταλινικούς”, “Μαδούρους” και άλλα φαιδρά παρόμοια. Από την άλλη δημιουργεί έναν βολικό αντίπαλο, προσπαθώντας πραγματικά φιλότιμα να τον αναστήσει από την κατά κοινή ομολογία ακόμα και με αστικούς πολιτικούς πόρους αντιπολιτευτική του ανυπαρξία.

Σε αυτό το τιτάνιο έργο η ΝΔ δεν είναι μόνη της, αλλά έχει πραγματικά πρόθυμους βοηθούς. Κακή ώρα όπως η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, που σε ένα δελτίο τύπου πραγματικό αριστούργημα, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και ονομαστικά τους Τσίπρα, Ραγκούση και Σπίρτζη, σε ένα μείγμα ντοπιολαλιάς και αγραμματοσύνης βγαλμένης από χωροφύλακα ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας, ότι… “καλύβεται” (sic) αναρχικούς, υποστηρίζετε τρομοκράτες δολοφόνους και δε λογοδοτείτε σε κανέναν”.  Αποκαλεί μάλιστα τους χιλιάδες διαδηλωτές “παιδιά” του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ούτε τα ίδια τα στελέχη του δεν τόλμησαν τόσο ανοιχτά να κάνουν, και παροτρύνει ειρωνικά τους αποδέκτες της επιστολής να περάσουν “από τη μητέρα του συναδέλφου που ήταν στην άσφαλτο σα ζώο και να της δώσετε κουράγιο”.

Το ακροδεξιό αυτό παραλήρημα, πέραν του ότι αποκαλύπτει πόσο καλά έπιασε ο “εκδημοκρατισμός” της αστυνομίας που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο οποίος φυσικά έφτασε σε νέα ύψη αφού “λύθηκαν τα χέρια της” επί ΝΔ, καταφέρνει να βγάλει την αξιωματική αντιπολίτευση στον αφρό, κάνοντας ακούσια το παν για να εγείρει συμπάθεια προς αυτήν ως στόχος του εμετικού αυτού κειμένου. Μια νότα φαιδρότητας στο όλο γεγονός προσδίδει κι ότι ως φιλοαναρχικός εντολοδόχος επιθέσεων κατά αστυνομικών παρουσιάζεται και ο Χρήστος Σπίρτζης, που μόλις πριν λίγους μήνες είχε φέρει τροπολογία για να ενισχυθούν οικονομικά οι αστυνομικοί, την οποία τελικά απέσυραν ο ίδιος και το κόμμα του άρον – άρον μετά τις εύλογες αντιδράσεις.

Πραγματικά, ακόμα και πράκτορες της Κουμουνδούρου να ήταν, δε θα τα κατάφερναν καλύτερα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: