Καλύτερα να σ’έλεγαν Αδόλφο και να ‘σουν ντόπερμαν μες στη ΓΑΔΑ

Έναν διακριτικό συμβολισμό φέρει το όνομα γερμανικού ποιμενικού της ΕΛΑΣ, ενώ η σκέψη να ονομαστεί “Μπλόντι” ως φόρος τιμής στο αγαπημένο σκυλί του Γερμανού δικτάτορα απορρίφθηκε λόγω διαφορετικού φύλου.

-Και πώς δηλαδή να τον πούμε το σκύλο;
-Κολόμβο, που χτες ήταν και παγκόσμια μέρα του.
-Χριστόφορο;
-Σιγά να μην το πούμε και Παπακαλιάτη.
-Να πάρουμε κι εμείς ένα Γερμανικό ποιμενικό να τον πούμε Μοναξιά.

 

Το γύρω του διαδικτύου κάνει από το πρωί ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο τούιτερ, που συγχαίρει τον σκύλο της υπηρεσίας “Adolf” για τη συμμετοχή του σε αθλητική διοργάνωση μαζί με τον αστυνομικό του. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέραμε από ποιο σύννεφο να πρωτοπέσουμε. Ποιος θα το περίμενε η ΕΛΑΣ (αυτή που απελευθέρωσε την Αθήνα ντε), με μόλις 50% ποσοστό που έχει δώσει στο παρελθόν τουλάχιστον στη ΧΑ και τις τόσες άλλες ενδείξεις στοργής προς αυτή, θα είχε την έμπνευση να βαφτίσει το συμπαθές τετράποδο με το όνομο του Γερμανού δικτάτορα. Δεν τολμάμε να ρωτήσουμε αν υπάρχουν κι άλλα κατοικίδια στις τάξεις της, π.χ γάτες με το όνομα Μπενίτο και καναρίνια Φράνκο.

https://twitter.com/hellenicpolice/status/1050803299673395200

Fun fact: Μπορεί ούτε ο ίδιος ο Μουσολίνι να μην είχε κατοικίδια – κι όταν λέμε κατοικίδια, εννοούμε ακόμα και νεαρά λιονταράκια- ονόματι Αδόλφος, είναι όμως γεγονός πως ο στρατάρχης των Βρετανών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Μοντγκόμερι είχε δυο κουτάβια με τα ονόματα Χίτλερ και Ρόμελ. Τολμάμε όμως να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας ως προς το αν πηγή έμπνευσης ήταν εκείνος κι όχι ο συνονόματος του πρώτου κουταβιού του. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να τραγουδήσουμε χαρούμενοι πως:

Ζηλεύω το μικρό σου το σκυλί/αγκυλωτό σου κάνει όταν μπουκάρεις
Δεν ξέρω αν ακούει και στο Ζιγκ Χάιλ/ή μοναχά Αδόλφο το φωνάζεις

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: