Καλώς τα αεροπλανοφόρα τα ζουμπουρλούδικα… – Μητσοτάκης: “Μας ενώνουν αξιακοί δεσμοί με τις ΗΠΑ”!

Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ στη Σούδα”, λες και επισκεπτόταν ξένο έδαφος για να δει αρχηγό κράτους, τόνισε τους… “αξιακούς δεσμούς” που ενώνουν τις δύο χώρες και την αλληλογραφία του Κοραή με τον Τόμας Τζέφερσον…

Γκαρδιακά χαροποιήθη και του Βάσιγκτων η γη,

και τα σίδερα ενθυμήθη που την έδεναν και αυτή.

Γνωρίζατε πως όταν ο Διονύσιος Σολωμός έγραφε για του “Βάσιγκτων τη γη” που χαιρετίζει την Ελληνική Επανάσταση και τον αγώνα για την ελευθερία, στην πραγματικότητα επαινούσε τη σύγχρονη Ιερή Συμμαχία του ΝΑΤΟ; Όχι; Ούτε και αυτός το γνώριζε. Το είπε σημέρα όμως ο Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ “Αϊζενχάουερ στη βάση της Σούδας”, για να αποτίσει φόρο τιμής στον “μεγάλο μας σύμμαχο” και να τονίσει τα δεσμά π… Μας συγχωρείτε… Να τονίσει τους δεσμούς που μας ενώνουν μαζί του.

Και εντάξει, μπορεί να πήγαινε σε “ξένο έδαφος”, αλλά το σπίτι του είναι πολύ κοντά, δέκα λεπτά από τη Σούδα.

Ας αφήσουμε όμως τα “εκτός κειμένου” και ας δούμε το γραπτό κείμενο της δήλωσής του.

Επισκέφτηκα το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower στη βάση της Σούδας. H στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και καθώς η χώρα μας ενισχύει και επενδύει στην αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών της, αυτό αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία.
Αυτή την εβδομάδα, καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ. Δεσμοί οι οποίοι δεν είναι μόνο κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί.

Αυτό είναι το γραπτό μήνυμα, αλλά στο βίντεο -που δεν ακούγεται τόσο καλά- λέει σαφώς περισσότερα, επικαλούμενος ακόμα και την αλληλογραφία του Αδαμάντιου Κοραή με τον Τόμας Τζέφερσον!

Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε -αφού πηγαίνει σε “ξένο έδαφος”- το αεροπλανοφόρο στη Σούδα, μαζί με τον υπουργό Εθν. Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και συνάντησε τον πρέσβη Πάιατ και διάφορους αξιωματούχους του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ!

Η κίνηση αυτή, δύο μόλις μέρες πριν την 200ή Επέτειο της Επανάστασης του 1821, έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία για τις προθέσεις και τις αξίες που μοιράζεται η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, η οποία θα πάρουν μέρος μάλιστα και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής σε ανακοίνωσή του για αυτήν την επίσκεψη και τους συμβολισμούς της.

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, που ελλιμενίζεται στο “Περλ Χάρμπορ” της Μεσογείου, στο οποίο έχει εξελιχθεί η Σούδα, αποτελεί ένα ακόμη “σύμβολο” της εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα και επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πραγματικός στόχος αυτής της εμπλοκής είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και όχι του ελληνικού λαού.

Ο στρατηγικός διάλογος και η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν αποτελούν παράγοντα ασφάλειας και ειρήνης για τον λαό μας. Πολύ περισσότερο δεν αποτελούν “αντίβαρο” στην τουρκική προκλητικότητα, αφού αυτή εκδηλώνεται με τις ευρωατλαντικές πλάτες. Άλλωστε, το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο πριν ελλιμενιστεί στη Σούδα συμμετείχε σε κοινές ασκήσεις με το Τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις σε όλο το τόξο από τη Μ. Ανατολή έως τα σύνορα με την Ρωσία κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς και μετατρέπουν τη χώρα μας σε στόχο.

Όσο δε για τους ιστορικούς παραλληλισμούς που αναζητά ο κ. Μητσοτάκης για να “διαφημίσει” τη σημερινή αναβαθμισμένη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, αυτοί δεν βρίσκονται στους δεσμούς της Επανάστασης του 1821 με την Αμερικάνικη Επανάσταση, αλλά στο ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα ΗΠΑ και Ελλάδα στο πλαίσιο της σύγχρονης “Ιερής Συμμαχίας”, που είναι το ΝΑΤΟ».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: