Και τι θα απογίνει τώρα το τείχος της δημοκρατίας χωρίς Βασίλη Τσιάρτα;

Ο Βασίλης Τσιάρτας δεν είναι υποκριτής, τους πονάει τους χρυσαυγίτες.

Τι εστί Βασίλης Τσιάρτας; Ένα μαγικό αριστερό πόδι σε ένα ακροδεξιό μυαλό, με σόσιαλ μίντια. Όπου εκθέτει τις απόψεις του και βασικά τον εαυτό του. Μετά από τόσες χολερικές δημόσιες τοποθετήσεις – κατά των γκέι, των κομμουνιστών, των μεταναστών κοκ- κανείς δεν έπεσε απ’ τα σύννεφα με την ανάρτησή του για τη δίκη της ΧΑ.

Έδωσε μάλιστα “διευκρινήσεις”, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ, έχει όμως πρόβλημα με τους αντιφασίστες υποκριτές.

Ο Βασίλης ο Τσιάρτας δεν είναι υποκριτής. Τους πονάει τους χρυσαυγίτες, κι ας μην έχει οργανωτική σχέση μαζί τους, γιατί μοιράζονται την ίδια ιδεολογία και τα ίδια “ιδανικά”. Πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, όπως και το καθεστώς που τα εξέφρασε.

Θα έλεγε κανείς πως ο Β. Τσιάρτας κατηγορεί ως υποκριτές τους άλλους ομοϊδεάτες του, που ντύθηκαν αυτές τις μέρες τη στολή αντίφα και τιμωρών του φασισμού.

Όμως αυτός δεν παραδέχτηκε την ήττα υποκρισία. Γιατί τους πόνεσε ειλικρινά τους κατάδικους κι έχουν σα στάμπα τη ζωή του σημαδέψει. Τι κι αν, μετά τις αντιδράσεις, ψέλλισε ότι η απόφαση ήταν “δίκαιη”, βάλλοντας εναντίον όσων “4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα”, ενώ ο ίδιος όπως όλοι είχαμε καταλάβει έψαχνε να τη βρει εναγωνίως, ενδιάμεσα από τα κηρύγματά του κατά όσων αλλοίωναν τον πολιτισμό και την τεστοστερόνη μας.

Αλλά εντέλει είναι σχεδόν αδιάφορες οι πεποιθήσεις του Τσιάρτα συγκεκριμένα απέναντι σε Κασιδιαραίους, Ρουπακιάδες και Μιχαλολιάκους, αυτό που έχει σημασία είναι η σύγκλιση των πεποιθήσεων του με εκείνους, που υπήρχε πριν και θα παραμείνει και μετά τη δίκη.

Σε τελική ανάλυση, δε χρειάζεται κανείς τη Χρυσή Αυγή για να είναι φασίστας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: