Και το μυαλό μου είναι θολό, πω-πω-πω-πω

Μια “θολούρα” ήταν οι 88 νεκροί για τον Παύλος Πολάκη, που είχαν το θράσος να καούν για να υπνομεύσουν την αψεγάδιαστη επιχείρηση αντιμετώπισης της καταστροφής.

“Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε” θα μπορούσε να είναι η “ευγενική” εκδοχή των όσων δήλωσε ο Παύλος Πολάκης σήμερα για τους νεκρούς των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική. Όπως είναι γνωστό όμως ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δεν έχει και την καλύτερη σχέση με αβρότητες, οπότε τα είπε όπως ακριβώς του ήρθαν στο (θολωμένο) του μυαλό.

Έτσι λοιπόν ο υπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε “αποτελεσματικά”, “όσο κι αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων “θολώνει” την εικόνα”. Δεν μπορεί να βρει το λάθος, όπως έλεγε και ο πρόσφατα παραιτηθείς επίσης αλάνθαστος συνάδελφός του, Νίκος Τόσκας. Μια “θολούρα” λοιπόν  ήταν οι 88 νεκροί για τον κύριο Πολάκη, που είχαν το θράσος να καούν για να υπνομεύσουν την αψεγάδιαστη επιχείρηση αντιμετώπισης της καταστροφής. Το μόνο που δεν έχουν πει ακόμα οι συριζαίοι είναι πως τα θύματα αυτοπυρπολήθηκαν για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Εξίσου αλγεινή εντύπωση πάντως προκάλεσε και η είδηση ότι το ίδιο το ΑΜΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε “διορθωτική” παρέμβαση επί της συγκεκριμένης δήλωσης, καθώς ενώ στην αρχική εκδοχή αναφέρονταν κανονικά η δήλωση, στη συνέχεια το “θολώνει” αντικαταστάθηκε από το “μαυρίζει” σε μια προφανή απόπειρα να διασκεδαστούν κάπως οι εντυπώσεις από τη χοντράδα του υπουργού. Πραγματικά δεν ξέρει κανείς με ποιον να εξοργιστεί περισσότερο, με εκείνον που διέπραξε ουσιαστικά ύβρη στη μνήμη των θυμάτων ή με όσους πάνω στη προπαγανδιστική σπουδή τους προχώρησαν σε μια τόσο κουτοπόνηρη παρέμβαση.

H αρχική είδηση…

…και η βελτιωμένη εκδοχή της (screenshot από ΚύκλοιDRMiB)

\Ίσως το τελευταίο καταφύγιο με όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις μέρες να είναι πραγματικά η τρέλα, όπως στην περίφημη σκηνή από το “Ξύπνα Βασίλη”. Αν κι εν προκειμένω εκείνοι που πάνε να πουλήσουν τρέλα είναι μάλλον οι κυβερνώντες, ευελπιστώντας ίσως ότι την ώρα της κάλπης θα τους αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: