Κ. Μπαλαούρα, η φωτογραφία με τον άρρωστο Γλέζο δεν είναι τιμή στον νεκρό, είναι τυμβωρυχία!

Η χειρότερη ασέβεια που μπορεί να φτάσει και στα όρια της τυμβωρυχίας, προέρχεται από αυτούς που θεωρητικά τιμούν ένα πρόσωπο, μόνο και μόνο για να αναδείξουν τον εαυτό τους και να εξαργυρώσουν κάτι από τη λάμψη του.

Ο Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, της γενιάς του Πολυτεχνείου, ορίστηκε από τον Γλέζο συν-διαχειριστής της κηδείας του (μαζί με τον Μεϊμαράκη και έναν Απειρανθίτη). Αυτό σημαίνει πως είχε την εμπιστοσύνη του Γλέζου, κατάφερε όμως να την προδώσει, την ίδια κιόλας μέρα του θανάτου του, με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Μπαλαούρας έβγαλε στην προσωπική του σελίδα ένα κείμενο στη μνήμη του εκλιπόντος, με τίτλο “ο Κομαντάντε Μανώλης Γλέζος”, όπου το πιο σημαντικό δεν είναι τι έγραφε, αλλά η συνοδευτική φωτογραφία. Ένα στιγμιότυπο από την προηγούμενη νοσηλεία του, με τον Γλέζο εμφανώς εξασθενημένο και ταλαιπωρημένο από την κατάσταση της υγείας του, ξαπλωμένο δίπλα στον Μπαλαούρα που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ανήμερα Χριστουγέννων του ’19.

Δεν πρόκειται να δείξουμε αυτή τη φωτογραφία, αναπαράγοντας την αθλιότητά της. Και ο ίδιος φρόντισε να την κατεβάσει, μετά από τη γενική κατακραυγή στα social media. Έτσι τώρα κάτω από τον τίτλο “ο Κομαντάντε Γλέζος”, βλέπουμε αυτή τη φωτογραφία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν τον βλέπαμε χαμογελαστό δίπλα στον αδύναμο Γλέζο -κάπως σαν άτυπο sub-comandante.

Μετά από κάποια ώρα κι αφού το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, ο ίδιος αναγκάστηκε να κάνει δημόσια τοποθέτηση στην οποία ζητούσε ταπεινά συγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το τραγικό του λάθος και δηλώνοντας συντετριμμένος -αν και η δικαιολογία του δεν είναι ιδιαίτερα πειστική.

Μα ο καθένας δικαιούται ένα ατόπημα, μπορεί να πει κανείς. Και θα έχει δίκιο, αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωση. Γιατί ο Μπαλαούρας είχε ανεβάσει την ίδια φωτογραφία, δέχτηκε σκληρή κριτική και αναγκάστηκε να την κατεβάσει, αλλά έκρινε σκόπιμο να την επαναφέρει τώρα. Ενώ σύμφωνα με μια μαρτυρία στου Twitter -που είναι ψευδώνυμη, συνεπώς δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί η αξιοπιστία της- είχε υποσχεθεί (άραγε και στον ίδιο τον Γλέζο;) πως δε θα την ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Ακούσαμε πολλά περί ασέβειας τις δυο τελευταίες μέρες, διαβάσαμε πολλά κείμενα που πρόδιδαν εξαρτημένα αντανακλαστικά. Και αν τα σημειώνουμε όλα αυτά και κάνουμε τη σύνδεση, είναι για να σημειώσουμε ότι πολλές φορές η χειρότερη ασέβεια που μπορεί να φτάσει και στα όρια της τυμβωρυχίας, προέρχεται από αυτούς που θεωρητικά τιμούν ένα πρόσωπο, μόνο και μόνο για να αναδείξουν τον εαυτό τους και να εξαργυρώσουν κάτι από τη λάμψη του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: