Ισόβια+10 χρόνια ο Ρουπακιάς – Μόλις 13 έτη φυλάκισης σε Μιχαλολιάκο και την ηγετική ομάδα της ΧΑ

Το δικαστήριο υιοθέτησε τις προτάσεις της εισαγγελέα Α. Οικονόμου για την ηγετική ομάδα της ΧΑ και δεν τους επέβαλε την ανώτατη ποινή των 15 ετών. Αναμένεται η απόφαση για τον ανασταλτικό ή μη χαρακτήρα των ποινών.

Η ανακοίνωση των ποινών που επιβάλλονται στα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας επέβαλε μεν ισόβια στον Ρουπακιά (συν δέκα χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση), δεν επέβαλε όμως την ανώτατη ποινή στην ηγεσία-διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα το δκαστήριο επέβαλε:

-Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γ. Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και 10 έτη κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, τέσσερα έτη φυλάκιση για οπλοκατοχή και άλλα τέσσερα για οποχρησία.

-Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Ν. Μιχαλολιάκο για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, φυλάκιση ενός έτους για παράνομη οπλοκατοχή και 1.000 ευρώ πρόστιμο.

-Την ίδια ποινή (13 έτη κάθειρξης) σε όλη την ηγετική ομάδα που διεύθυνε την εγκληματική οργάνωση (Κασιδιάρης, Λαγό, Παναγιώταρο, Παππά και Γερμενή. Εξαίρεση ο Ματθαιόπουλος στον οποίο επιβλήθηκαν 10 έτη κάθειρξης…

Στην ουσία, το δικαστήριο απέφυγε να επιβάλει την ανώτερη ποινή των 15 ετών και ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου.

Επιπλέον.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης έλαβε 8 έτη κάθειρξη για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 6 έτη

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

Οι Ηλιόπουλος και Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών

Στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα, Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Οι υπόλοιποι συμμέτοχοι στην υπόθεση της δολοφονιας του Παύλου Φύσσα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 6 ως 8 χρόνια και για την εγκληματική οργάνωση από 3 έως 6 χρόνια κάθειρξη με εξαίρεση τον Ρουπακιά που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ποινές, ακολουθώντας το νήμα των αναρτήσεων του Golden Dawn Watch.

Συμπερασματικά, το δικαστήριο υιοθέτησε δυστυχώς τις προτάσεις της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου για τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ επέβαλε επιλεκτικά χαμηλότερες ποινές από την εισαγγελική πρόταση σε κάποιους από τους κατάδικους για την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και το τάγμα κρούσης της ΧΑ.

Μόνο στην υπόθεση της επίθεσης κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ το δικαστήριο επέβαλε ποινές υψηλότερες από την πρόταση της εισαγγελέα. Ωστόσο από τη στιγμή που η κατηγορία είχε μειωθεί -από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη- οι δράστες μένουν πρακτικά ατιμώρητοι. Συγκεκριμένα, οι 4 κατηγορούμενοι έλαβαν ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθεμια από τις 3 επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φυλάκιση 10 μηνών για διατάραξη οικιακής ειρήνης και 16 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο διέκοψε πριν λίγη ώρα και το κρίσιμο σημείο που μένει να δούμε είναι αν οι ποινές θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα ή όχι.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: