Ινφλουένσερ στο ξύλο – Σελίδες στο Ίνσταγκραμ από την ομάδα Δέλτα κι άλλες μονάδες καταστολής

Γκλομπ και σελφοκόνταρο γίνονται τα βασικά αξεσουάρ για τα καλύτερα μπατσικά stories στο Ίνστα.

Κάποιοι μπορεί να θυμάστε τον ματατζή που πριν λίγες μέρες πόζαρε καμαρωτός για σέλφι μετά την εκκένωση του Πολυτεχνείου. Κάποιοι άλλοι μπορεί να είδατε τη φωτό με τους ΜΑΤάδες που έβγαζαν σέλφι στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας.

Τελικά φαίνεται ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες δεν προορίζονται απλά για προσωπική επίδειξη, αλλά κάποιες τουλάχιστον καταλήγουν σε δημόσια θέα, εν είδει “διαφήμισης” των κατορθωμάτων των αντίστοιχων μονάδων της αστυνομίας.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του λογαριασμού «delta official page» στο Ίνσταγκραμ, όπου προβάλλονται τα κατασταλτικά ανδραγαθήματα της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες είναι εκείνη ενός αστυνομικού να πατάει με το πόδι κάτω διαδηλωτή που του έχει περάσει χειροπέδες, από τη χθεσινή αυταρχική και απρόκλητη επίθεση στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο στα Προπύλαια. Το Ίνσταγκραμ μάλιστα, παρότι ως τώρα επιτρέπει κανονικά τη φωτογραφία, προειδοποιεί πως είναι “ευαίσθητου περιεχομένου”, που “περιλαμβάνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο”. Σε άλλα στιγμιότυπα, διακρίνονται δικυκλιστές να κάνουν σούζες με τα παπάκια του σώματος, αυτά που χρησιμοποιούνται και για να διαλύουν διαδηλωτές, πέφτοντας πάνω τους. Από τη σελίδα μάλιστα μπορεί να οδηγηθεί κανείς και σε άλλες παρόμοιες, άλλων σωμάτων, όπως ΥΜΕΤ και ΥΑΤ, όπου μπορεί κανείς να “απολαύσει” σέλφι ματατζήδων με τις διμοιρίες τους, ό,τι καλύτερο δηλαδή για να ξεκινήσει η μέρα.

Οι φωτογραφίες δεν περνάνε φυσικά ασχολίαστες, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν την αποστροφή τους, αλλά και ακροδεξιούς να επιχαίρουν και να ζητούν περισσότερο “ξύλο” στα μέλη του ΚΚΕ.

Από όλα αυτά, όπως επισημαίνει σωστά ο 902.gr που αναδεικνύει το θέμα, προκύπτουν μια σειρά αμείλικτα ερωτήματα, με βασικό αποδέκτη το Υπουργείο Προ.Πο:

“Είναι όντως «επίσημες σελίδες» ή όχι, και αν όχι, είναι αστυνομικοί – μέλη αυτών των δυνάμεων αυτοί που τις διαχειρίζονται και τις λειτουργούν; Πως τοποθετείται για την διαφήμιση των κατορθωμάτων και του «κατασταλτικού έργου» αυτών των δυνάμεων μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Οι απαντήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον…”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: