Ηλίας Κασιδιάρης:”Καμία προτροπή σε έγκλημα, καμία ρητορική μίσους στις ομιλίες μου”.

Η κυρία Μάγδα Φύσσα ήταν εκεί, την περισσότερη ώρα έβγαινε έξω από την αίθουσα μην μπορώντας να ακούει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου που λίγο πολύ παρουσιάστηκε σαν ένα θύμα πολιτικής σπέκουλας, ένα αθώο πρόσωπο του οποίου οι δηλώσεις διαστεβλώθηκαν και στις πλάτες του παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια.

Δίχως να απαξιώνουμε καμία ημέρα δικασίμου της Δίκης της Χρυσής Αυγής και θεωρώντας κάθε απολογία κατηγορουμένου εξαιρετικά σημαντική, ας μας επιτραπεί να δώσουμε λίγο βάρος παραπάνω στη σημερινή ημέρα. Στο Εφετείο Αθηνών, σήμερα 16 Οκτώβρη του 2019 απολογείται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής και παράλληλα πρώην βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ήξεραν πολύ καλά πώς να κινούν τα νήματα, πώς να κατευθύνουν τα πιόνια τους, πώς να διαδίδουν τις ιδέες του φασισμού, να υπνούν τον Χίτλερ, να υποκινούν σε εγκληματικές πράξεις, να οργανώνουν πογκρόμ!

Ο Ηλίας Κασιδιάρης λοιπόν, γνωστός στο ευρύ κοινό για άπειρες προκλητικές δηλώσεις, για βίαια περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός της κυρίας Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκμπομπής, για απειλές εντός του Κοινοβουλίου, για τη δολοφονική επίθεση κατά φοιτητού στο ΕΚΠΑ και την μήνυση από μέρους του εναντίον της Μαίρης Μαυρή-Βαβαβγιάννη η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό, ούσα αυττόπτης μάρτυρας. Η λίστα των περιστατικών στα οποία εμπλέκεται δεν τελειώνει, όπως προκύπτει άλλωστε από το αποδεικτικό υλικό. Βίντεο , φωτογραφίες, αρθρογραφία, πρακτικά από τη Βουλή έχουν ήδη παρουσιαστεί και η πολύπειρη έδρα τα έχει στα χέρια της καιρό.

Ο κατηγορούμενος δεν έχει καθήκον αληθείας. Είναι ο μόνος που μπορεί να επικαλεστεί ψεύδη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι εκείνος που θα μιλήσει τελευταίος στην διαδικασία, καθώς βρίσκεται σε θέση δυσμενή. Όμως τα ψεύδη που τυχόν θα επικαλεστεί δεν σημαίνει πως θα οδηγήσουν στην αθώωσή του, ειδικά αν είναι τόσο προφανή όσο αυτά που επικαλείται αυτή τη στιγμή ο κύριος Κασιδιάρης.

Πολύς ο κόσμος στο Εφετείο σήμερα το πρωί, είχε φέρει κόσμο κι ο κατηγορούμενος. Να ξεχρεώνονται και γραμμάτεια χρωστούμενα. Περισσότερος ο κόσμος από το αντιφασιστικό κίνημα. Πολλοί από το κοινό έμειναν εκτός. Η κυρία Μάγδα Φύσσα ήταν εκεί, την περισσότερη ώρα έβγαινε έξω από την αίθουσα μην μπορώντας να ακούει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου που λίγο πολύ παρουσιάστηκε σαν ένα θύμα πολιτικής σπέκουλας, ένα αθώο πρόσωπο του οποίου οι δηλώσεις διαστεβλώθηκαν και στις πλάτες του παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια.

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα σχετικά με την απαξίωση του Κοινοβουλίου, το οποίο αποκαλούσε συνεχώς Κυνοβούλιο απάντησε:

“Αναφέρομαι στις στρεβλώσεις του κοινοβουλευτισμού, που δυστυχώς εσυνάντησα από το έτος 2012. Από τότε που μπήκα είδα μια εικόνα που δεν πίστευα ότι θα αντίκριζα, καμία σχέση με τους θεσμούς που θα έπρεπε ο κάθε πολίτης να ευαγγελίζεται. Εγώ ουδέποτε έκανα οτιδήποτε εις βάρος βουλευτών άλλων κομμάτων, γιατί έχω να καταθέσω έγγραφα, να αναδείξω σε ποιό σημείο έχει φτάσει το κοινοβούλιο σήμερα, επειδή μιλάμε για θεσμούς και για το πώς εγώ κατήγγειλα αυτά τα πράγματα. Αναγιγνώσκω λοιπόν, Ραχήλ Μακρή: «θα σας κρεμάσουμε», Άδωνης: «κότα λυράτη», Πολάκης: «είσαι σκυλί του Σόιμπλε, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια»… Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο”

Υπερασπιστής, κατά τα λεγόμενά του, της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, του καθωσπρεπισμού και της ελεύθερης σκέψης ο κύριος Κασιδιάρης, ο οποίος σε άλλο σημείο της απολογίας του έκανε λόγο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αρνήθηκε την ιδεολογία του, αρνήθηκε τον Χίτλερ, δεν σχολίασε την αρθρογραφία του, την παρουσία του σε συναυλίες με φασιστικό περιεχόμενο, τα στιγμιότυπα που τον δείχνουν να χαιρετά φασιστικά. Το περιστατικό με την Λιάνα Κανέλλη το χαρακτήρισε “άστοχη στιγμή” και δήλωσε μεταμέλεια(!). Στους οπαδούς του πάντως πρέπει να  κάνει τρομερή εντύπωση πώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος που απειλούσε τους πάντες, σήμερα παρουσιάστηκε σύννους και κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται.

Δεν παρέλειψε φυσικά να επικαλεστεί και την περιβόητη θεωρία των δύο άκρων ανακατεύοντας τον Δημήτρη Κουτσούμπα σε δικές του βρώμικες δηλώσεις:

Πρόεδρος: Η δήλωσή σας, «ο αγώνας της ΧΑ είναι στους δρόμους και όχι Βουλή και τέτοιες αηδίες»;

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατ’ αρχάς ο Κουτσούμπας είπε «με τη Βουλή τα τυπικά και για τα άλλα είμαστε στο δρόμο». Έχουν ειπωθεί αυτά. 

Μέχρι και ως φαν του Τσε Γκεβάρα παρουσίασε τον εαυτό του ο κύριος Κασιδιάρης.

Η απολογία του συνεχίζεται και θα σας κρατάμε ενήμερους…

*Νομική Ομάδα Περιοδικού Κατιούσα.

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: