Ιδεολογική τρομοκρατία του ΠΑΜΕ τα θεατρικά του Μπρεχτ για το Θάνο Τζήμερο

Τέτοια ήταν η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στα νιάτα του Τζήμερου, που ούτε τον Μπρεχτ δεν κατάφερε να του μάθει.

Σας είχε λείψει ο Θάνος Τζήμερος; Ούτε και σε μας, αλλά όπως πάντα, όταν ο Τζήμερος διαπιστώνει ότι το σύμπαν τον έχει φτυσμένο, θυμάται το αγαπημένο του θέμα, που δεν είναι άλλο από τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ, κι όλα αυτά με στόχο να εισπράξει ακόμα περισσότερες ροχάλες. Σπορ στο οποίο οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε ότι τα πάει περίφημα και θέτει τον πήχυ κάθε φορά και ψηλότερα.

Αυτή τη φορά τη μήνι του επίδοξου διαδόχου του Χάγιεκ στην Ελλάδα ξεσήκωσε δασκάλα στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Πικερμίου, όπου κατά το Τζήμερο έχει “κάνει ιδεολογική κατάληψη” το ΠΑΜΕ, επειδή βάζει τα παιδιά να παίζουν σε θεατρικό έργο που παρουσιάζει έναν επιχειρηματία να καμαρώνει για τον τρόπο με τον οποίο αυγάτισε τα κέρδη του πουλώντας σάπια κρέατα, κάτι που στην πραγματική ζωή δε συμβαίνει ποτέ, όπως όλοι ξέρουμε.

Η μικρή λεπτομέρεια που διέφυγε στο Τζήμερο είναι πως το θεατρικό δεν είναι ούτε δημιούργημα της “οπαδού της δικτατορίας του προλεταριάτου”, ούτε κάποιο τυχαίο έργο, αλλά ανήκει στο Μπέρτολτ Μπρεχτ, τα θεατρικά του οποίου χαίρουν εκτίμησης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Είναι ν’απορεί κανείς πώς δεν το γνώριζε ο Τζήμερος, όταν τόσα χρόνια προσπαθεί να μας αποδείξει πώς η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς στα πανεπιστήμια τον εμπόδισε από τη λήψη του πτυχίου του. Δε μπορεί, όλο και κάποια αναφορά στο Μπρεχτ θα είχε ακούσει στα αμφιθέατρα, όλο και κάποια παράστασή του θα ανέβαινε στα πλαίσια εκδηλώσεων των αριστερών παρατάξεων. Ίσως βέβαια να μην είχε πατήσει και ποτέ το πόδι του, από αηδία για τους μιαρούς μπολσεβίκους που εμπόδιζαν άριστους σαν και του λόγου του να διαπρέψουν. Ίσως απλά να φταίει και ο ρουφιανάκος που του έδωσε το κείμενο και κάρφωσε τα πολιτικά φρονήματα της συναδέλφου ή δασκάλας των παιδιών του, που φαίνεται πως έχει ακριβώς την ίδια μόρφωση με τον αρχικήρυκα του φιλελευθερισμού στη χώρα μας.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά να μάθει κανείς το Μπρεχτ, ίσως έχει έρθει η ώρα ο Τζήμερος να παρακολουθήσει τις παραστάσεις του συγκεκριμένου σχολείου. Από την άλλη, αν μάθει ότι ήταν κομμουνιστής, ίσως αρχίσει να σκίζει αφίσες θεατρικών του παραστάσεων όπου βρει, κατά την αγαπημένη του συνήθεια. Οπότε ας περιοριστεί στο μόνο επί σκηνής θέαμα που του ταιριάζει, το θέατρο σκιών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
4 Σχόλια

  • Ο/Η Stamatis Solanakis λέει:

    Ρε Θανο, ασχολήσου αγορίνα με το πλέξιμο που τα ξέρεις καλά και άσε τι μαθαίνουν στα παιδιά, δεν ειναι για σένα αυτά. Αν ασχοληθείς με το πλέξιμο, δεν θα κινδυνεύεις από ψηλούς κρητικούς.. και θα ωφελήσεις και την επιχειρηματικότητα.

  • Ο/Η Orestis Komep λέει:

    Αναγκαία επιλογή η ανάδειξη του θέματος. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι και οι αρμόδιο φορείς – εν προκειμένω το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών – θα ήταν προτιμότερο να προβούν σε έκδοση επίσημης καταγγελίας. Τόσο του φασιστικού απόβλητου όσο όμως και του ”εκπαιδευτικού” ή των ”εκπαιδευτικών” οι οποίοι φρόντισαν προκλητικότατα να ενημερώσουν το φασιστοειδές. Μία εκπαιδευτικός έχει εκτεθεί σε φασιστικό ακροατήριο και επιβάλλεται η άμεση κίνηση για την προάσπισή της, με όσες ενέργειες απαιτηθούν.

  • Ο/Η Αντωνης Παναγιωτης λέει:

    Βεβαια τι και αν εχει δικιο και το συγκεκριμμενο θεατρικο δεν γραφτηκε απο τον Μπρεχτ..

  • Ο/Η Orestis Komep λέει:

    Η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη: η ομάδα διαχείρισης του ιστοτόπου παρακολουθεί το περιεχόμενο των σχολίων; Μάλλον όχι πάντοτε. Εφόσον έχει αναρτηθεί ”σχόλιο” το οποίο επιχειρεί να ”δικαιώσει” τα γραφόμενα του φασιστικού απόβλητου. Τι να πω, πλέον, δεν είναι η πρώτη φορά.
    Εύχομαι καλό μήνα και πιο σωστή διαχείριση όσον αφορά το ζήτημα των αναρτώμενων παρεμβάσεων.

Κάντε ένα σχόλιο: