Ηχηρό μαζικό απεργιακό μήνυμα: Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Αν κάποιοι πόνταραν στην κωλυσιεργία της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού για την αποτυχία της σημερινής απεργίας, έπεσαν έξω. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αθήνα η πορεία κινήθηκε από την οδό Σταδίου, καταλαμβάνοντας όλο το χώρο από την πλατεία Συντάγματος μέχρι και την Ομόνοια, όπου ήταν το κάλεσμα για τη συγκέντρωση.

Το σημερινό μήνυμα ήταν ηχηρό και δόθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάτω τα χέρια από την απεργία, δε θα την χαρίσουμε στην εργοδοσία.

Αν κάποιοι πόνταραν στην κωλυσιεργία της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού για την αποτυχία της σημερινής απεργίας, έπεσαν έξω. Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση πήραν την υπόθεση στα χέρια τους κι έδωσαν μαζικό “παρών” στη σηνερινή απεργιακή συγκεντρωση. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αθήνα η πορεία κινήθηκε από την οδό Σταδίου, καταλαμβάνοντας όλο το χώρο από την πλατεία Συντάγματος μέχρι και την Ομόνοια, όπου ήταν το κάλεσμα για τη συγκέντρωση.

Εκεί όπου ακούστηκε και το τραγούδι των Μαχαιρίτσα-Παπακωνσταντίνου “Να δεις τι σου ‘χω για μετά”, σαν υπόσχεση του εργατικού ταξικού κινήματος προς τους κυβερνώντες ότι δεν έχει πει την τελευταία λέξη. Μια συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 12, για να διευκολυνθούν κι όσοι θα συμμετείχαν με στάση εργασίας. Πάνω-κάτω την ώρα που -όπως είπε η Αλέκα στη Βουλή- έρχονταν συνήθως αγουροξυπνημένοι και φρεσκοξυρισμένοι οι συνδικαλιστές-πολιτικοί του Σύριζα και άλλοι εργατοπατέρες, χωρίς καμία συμμετοχή στην οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, στις απεργιακές φρουρές από τα ξημερώματα κτλ, απλά και μόνο για να πετάξουν κάνα γιαουρτάκι, να κάνουν κάποιο χάπενινγκ και να μετρήσουν έτσι πόσο σκληρά αγωνίστηκαν σήμερα.

(Παρεμπιπτόντως, η σημερινή ομιλία της Παπαρήγα στη Βουλή ήταν πολύ καλή κι αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς ολόκληρη).

Αυτή τη φορά όμως έλαμψαν δια της απουσίας τους. Αυτή ήταν μια απεργία όπου ξεχώρισε η ήρα από το στάρι κι οι συμβιβασμένοι λακέδες της εργοδοσίας από τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις. Δεν υπήρχαν γραφειοκράτες -που έρχονται για τα μάτια του κόσμου και για να κάνουν φιγούρα- παρά μόνο ταξικά σωματεία κι ομοσπονδίες που σήκωσαν πάνω τους την οργάνωση του αγώνα της σημερινής κινητοποίησης, αλλά και της συνέχειας του κινήματος.

Η πορεία κατέληξε στην είσοδο της Βουλής στα Λουλουδάδικα, χωρίς κάποια απρόβλεπτη έφοδο, όπως τις προηγούμενες μέρες -αυτά προφανώς γίνονται αιφνιδιαστικά, χωρίς “ραντεβού”, κι όχι όταν σε περιμένουν έτοιμες και πάνοπλες οι δυνάμεις καταστολής, για να ψεκάσουν το πλήθος. Μετά από τη διάλυση του κύριου όγκου των διαδηλωτών, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς -για να μην πάει χαμένο το μεροκάματο και τους λήξει το απόθεμα με τα ληγμένα που έχουν.

Εξίσου μαζικές ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και στα άλλα αστικά κέντρα της Αττικής (Πειραιάς, Λαύριο κτλ) αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές έβαψαν με μπογιές την πρόσοψη του ΕΚ και το μετονόμασαν σε Εργοδοτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προσαρμοσμένο στο ρόλο που παίζει η διοίκησή του.

Μαζική για τα δεδομένα της πόλης ήταν η κινητοποίηση και στα Χανιά, με τους διαδηλωτές να στολίζουν με συνθήματα την τοπική εφορεία.

Στην ανακοίνωση αποτίμησης της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που αψήφησαν τις πιέσεις, την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία και την απεργοσπασία του εργοδιτικού συνδικαλισμού και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και το μεγάλο συλλαλητήριο της Δευτέρας.

Συνεχίζουμε! Δεν σταματάμε εδώ!

Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωρούν σε ενημερωτικές εξορμήσεις, σε δράσεις στις γειτονιές και τις πόλεις, σε συσκέψεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: