Η θρησκευτική προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο χριστιανικό εορτολόγιο (ΦΩΤΟ)

Στιγμιότυπα από το χθεσινό πανεκπαιδυτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Άλλη μια μέρα μαθητικών κινητοποιήσεων η χθεσινή, κόντρα στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που οι μαθητές διαμηνύουν πως θα μείνει στα χαρτιά. Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πλήθος σωματείων. 
Η συγκέντρωση είχε έντονο “μουσικοχορευτικό” χαρακτήρα, με αντιϊμπεριαστικές νότες από το Γιώργο Σαρρή και τους Altera Vita. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αντιφασιστικά τραγούδια του ισπανικού εμφυλίου αλλά και το “Killing in the name of law” από τους Rage against the machine. Σε κάποια φάση μάλιστα στήθηκε αυθόρμητα και κάτι σαν αμπαλαέα χορός από τους μαθητές. 
Παρουσία είχε και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, σχετικά άμαζη ωστόσο, ενώ αποχώρησε περίπου στα μισά της συγκέντρωσης για να κάνει πορεία στην Πανεπιστημίου όπου και διαλύθηκαν τα μπλοκ της.
Από τις ομιλίες ξεχώρισε αυτή του Ηλία Πατίδη, προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά, που πέταξε και την ατάκα της συγκέντρωσης, για τη θρησκευτική ευλάβεια με την οποία τιμά ο Σύριζα τις χριστιανικές γιορτές, απαντώντας έτσι και στη φτηνή ειρωνεία του Γαβρογλου. Για του λόγου το αληθές έφερε το τρίτο μνημόνιο το Δεκαπενταύγουστο, μες στο Πάσχα πριν τρία χρόνια το ασφαλιστικό – λαιμητόμο, τον περασμένο Δεκέμβρη παραμονές Χριστουγέννων το νόμο που ουσιαστικά πετάει στο δρόμο χιλιάδες αναπληρωτές και τώρα μες στη Μ. Βδομάδα φέρνει το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, συνεχίζοντας ένα άχαστο σερί.

Όποια μέρα κι αν επιλέξουν, από Πάσχα μέχρι Χριστούγεννα, κι από Δεκαπενταύγουστο μέχρι Πρωτομαγιά, ο λαός και ειδικά η νέα γενιά θα είναι πάντα εκεί για να βάζουν εμπόδια στα σχέδια τσακίσματος των δικαιωμάτων τους. Γιατί , όπως και η αντιλαϊκή πολιτική, έτσι κι ο αγώνας δε γνωρίζει από γιορτές και αργίες.

Παρακείμενο περίπτερο στην Πλατεία για την αρμενική γενοκτονία

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: