Η Σοφία Νικολάου, ο Κουφοντίνας και οι φανταστικοί “χρυσαυγίτες απεργοί πείνας”

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσουμε τα φανταστικά πλάσματα εκεί ακριβώς που ανήκουν, δηλαδή στα παραμύθια. 

Η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι γνωστή από μια σειρά υποθέσεις η αφοσίωσή της στα δικαιώματα των κρατουμένων. Προφανώς, η στάση και οι απόψεις που εκφράζει δεν μπορούν να θεωρηθούν προσωπική ιδιορρυθμία, αλλά αντανακλούν σαφώς την πολιτική της κυβέρνησης, που τη διόρισε και τη διατηρεί στη θέση της ακριβώς για τον τρόπο με τον οποίο προασπίζεται την κεντρική γραμμή της εξουσίας στα θέματα σωφρονισμού (όρος φυσικά ευφημιστικός στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων στις ελληνικές φυλακές).

Η κυρία Νικολάου λοιπόν, προσπαθώντας προφανώς να περάσει σε επικοινωνιακή αντεπίθεση σε ό,τι αφορά την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και ζήτησε σήμερα να του αφαιρεθεί και ο ορός), που ζητά να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, έδωσε συνέντευξη σε φιλοκυβερνητικό μέσο για να μας ξεκαθαρίσει πως “Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται από κανέναν”, όπου προφανώς ως δημοκρατία, εννοεί τον εαυτό της και την κυβέρνηση. Στη συνέχεια η γενική γραμματέας προβάλλει ένα κλασικό επιχείρημα – αχυράνθρωπο για το  “αν η απεργία πείνας μπορεί να γίνει επίσημο ένδικο μέσο κάθε φυλακισμένου” κι “αν μπορεί κάθε κρατούμενος να προχωρά σε απεργία πείνας προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα αίτημά του”. Η κυρία Νικολάου ασφαλώς και γνωρίζει φυσικά, ότι ούτε στην Ελλάδα, ούτε και διεθνώς υπάρχουν παραδείγματα που κρατούμενοι βάζουν την υγεία και της ζωή τους σε κίνδυνο για πλάκα και γνωρίζει φυσικά ότι εν προκειμένω, δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο στο αίτημα, παρά μόνο η εφαρμογή ενός ήδη υπάρχοντος νόμου, τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση καταστρατηγεί.

Ακολουθεί και ο επόμενος αχυράνθρωπος, τον οποίο βέβαια η γγ δε σκέφτηκε πιθανότατα μόνη της, καθώς κυκλοφορεί εδώ και μέρες από μιντιακούς νεροκουβαλητές της ΝΔ, και συγκεκριμένα αφορά τον “κίνδυνο”, να αρχίσουν ξαφνικά απεργία πείνας οι Χρυσαυγίτες. “Τι θα συμβεί αν αύριο κάνουν απεργία πείνας τα καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή; Τι θα συμβεί αν ένας δολοφόνος ή βιαστής αποφασίσει να κάνει απεργία πείνας για να πάει στη φυλακή που ο ίδιος επιθυμεί; Δεν είναι δυνατόν επομένως η Πολιτεία και οιαδήποτε κυβέρνηση να υποχωρούν στους εκβιασμούς”.

Ξεχνάει φυσικά η κυρία Νικολάου, καθώς και οι εμπνευστές της ιστορίας για αρκούδες με τους ναζί απεργούς πείνας, ότι αυτή τη τη στιγμή δυο ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όχι απλά δεν κάνουν απεργία πείνας στη φυλακή, αλλά τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κοροΐδων, ο ένας στις Βρυξέλλες υπό την σκανδαλωδώς μη ακόμα αρθείσα ιδιότητα του βουλευτή και ο άλλος σε άγνωστη τοποθεσία. Αλλά κι όσα ακόμα μέλη και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή πίσω από τα σίδερα, όχι απλά δε στερούνται τα δικαιώματά τους, αλλά αντίθετα κάνουν αρκετά τακτικά αναρτήσεις στο τουίτερ και απευθύνουν στο youtube ηχητικά μηνύματα με ακροδεξιά προπαγάνδα, όπως κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επιπλέον, ήδη ο πρώτος από τους καταδικασθέντες βλέπει εδώ και μέρες το φως της ελευθερίας, αφού από την εξαετή ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί, εξέτισε μόλις 4 μήνες, καθώς η αναστολή εκτέλεσης της ποινής του έγινε δεκτή από τους αρμόδιους δικαστές.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από φανερό ότι o ναζί απεργός πείνας που τον αδικεί το κράτος είναι τόσο πραγματικός όσο και οι μονόκεροι. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσουμε τα φανταστικά πλάσματα εκεί ακριβώς που ανήκουν, δηλαδή στα παραμύθια.

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι γιατροί αναζητούν την οικογένεια και τη δικηγόρο του κρατούμενου προκειμένου να τους ενημερώσουν. Σύμφωνα με το eksegersi,gr, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η απεργία πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου εκδικητικά μεταφέρθηκε. Το μόνο που ζητάει είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.

Ο κρατούμενος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο κίνδυνος λοιμώξεων στην Εντατική είναι υψηλός, ενώ ήδη η υγεία του είναι επιβαρυμένη με σοβαρές βλάβες: διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, αιμορραγία ούλων κ.ά.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: