Η σημαία του ΕΑΜ και του ΔΣΕ δεν μπαίνει δίπλα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ – Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ (ΦΩΤΟ – VIDEO)

“Η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ γράφει με μεγάλα γράμματα “Made in USA, made in NATO”, με την έγκριση της ΕΕ.”

Δυναμική και μαζική ήταν η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στη νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενάντια στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό και στις δύο χώρες. Μετά το χαιρετισμό της αγαπημένης ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, ακολούθησε η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, που έθεσε τα πραγματικά προβλήματα της συμφωνίας, μακριά από τις εθνικιστικές κι ακροδεξιές κραυγές περί ονοματολογίας και “ξεπουλήματος της Μακεδονίας” λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά στο Σύνταγμα.

Ξεκαθάρισε πως “Καμιά λύση προς όφελος των λαών δεν μπορεί να προκύψει, όταν αυτή έχει υπαγορευτεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.” και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “Και η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ γράφει με μεγάλα γράμματα “Made in USA, made in NATO”, με την έγκριση της ΕΕ.”. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που υπηρετεί ο Σύριζα, σχεδιασμούς που επιζητούν αυξημένο μερίδιο στη μοιρασιά της περιοχής μέσω της αυξημένης συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά πλάνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ο γγ του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ορυμαγδό επιθέσεων στο κόμμα από μιντιακούς παρατρεχάμενους αλλά και στελέχη του Σύριζα, με πυρήνα τον δήθεν “εθνικισμό” των κομματικών θέσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Το ΟΧΙ του ΚΚΕ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ταυτόχρονα ΝΑΙ στη φιλία, την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών για να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, τη δική τους εξουσία, την εργατική εξουσία.

Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ που έστησαν τις προβοκάτσιές τους, έριξαν τις βρωμιές τους ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Με πρώτο βιολί τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καρτερό, που ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τσίπρα, εκπληρώνει την αποστολή του ως υπηρέτης, πλέον και με τη βούλα, του συστήματος, αλλά και της αμερικανικής και γερμανικής πρεσβείας.

Ξέχασαν, αλήθεια, οι διάφοροι Καρτεροί ποιοι υπέγραφαν τα κοινά ανακοινωθέντα των πολιτικών αρχηγών το ‘92;

Ποιος φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘92, μαζί με τους φασίστες, τους ακροδεξιούς και κάθε λογής κακό συναπάντημα;

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θύμισε ακόμα ένα παλιότερο σύνθημα του ΚΚΕ, ήδη από το Γενάρη του 2015, όταν πολλοί άνθρωποι είχαν πιστέψει στην “αριστερή ελπίδα” του Σύριζα: “Η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν μπαίνει δίπλα στη σημαία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ”.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε με μουσική και αντιϊμπεριαλιστικά συνθήματα στην Αμερικανική Πρεσβεία, από το φακό της Filio Magenta.

Τσίπρας Ζάεφ

Στιγμιότυπο από την πορεία κατά της νατοϊκής συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 24. Januar 2019

 

Τσιπρας

Στιγμιότυπα από την αποψινή πορεία στην αμερικανική πρεσβεία:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 24. Januar 2019

 

Τσιπρ

Στιγμιότυπο από την πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ΙΙΙ:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Donnerstag, 24. Januar 2019

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: