“Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ελιχθεί χωρίς να αλλάξει την ουσία” – Σχόλιο του ΚΚΕ για τις αλλαγές στον μουσικό τρομονόμο

“Το ΚΚΕ καλεί τους καλλιτέχνες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, που θα πάψουν να έχουν πρόσβαση, ακόμη και στα αριστουργήματα της προοδευτικής παγκόσμιας τέχνης, να καταδικάσουν τη νέα αυτή αυταρχική και τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης”.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ, μετά την αλλαγή τακτικής της κυβέρνησης, υπό το βάρος των τεράστιων αντιδράσεων του καλλιτεχνικού κόσμου, σε ό,τι αφορά τον μουσικό τρομονόμο, όπου έφυγαν κάποιες διατυπώσεις, χωρίς ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο κείμενο, να αλλάξει η ουσία του περιεχομένου. Για το λόγο αυτό, το ΚΚΕ καλεί τους καλλιτέχνες και κάθε εργαζόμενο σε συστράτευση ενάντια στις κυβερνήσεις και την πολιτική της ΕΕ, ώστε να αποσυρθεί ολοκληρωτικά το νομοθετικό έκτρωμα, προσυπογράφοντας μαζικά το ψήφισμα των σωματείων. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε το σημερινό μαχητικό και μαζικό συλλαλητήριο πλήθους σωματείων και φορέων στον χώρο του πολιτισμού, που και με τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών διεκδικούν την απόσυρση των αντιδραστικών διατάξεων του εκπορευόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση νόμου για τα ΜΜΕ, με τις οποίες συγκεκριμενοποιείται και εμπλουτίζεται η εφαρμογή του “τρομονόμου” στον πολιτισμό. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε ήδη στη βουλή τις διατάξεις, καταγγέλλοντας ότι στο όνομα της υποκίνησης σε βία ή μίσος και πρόσκλησης σε τρομοκρατικό έγκλημα έρχονται να απαγορεύσουν στο διαδίκτυο κάθε έργο με προοδευτικό, ριζοσπαστικό περιεχόμενο, επισείοντας βαριές ποινές φυλάκισης για τους καλλιτέχνες δημιουργούς του, ακόμη και για τους χρήστες που το αναρτούν, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες. Κάτω από την καίρια και μαζική αντίδραση των καλλιτεχνών η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ελιχθεί με αναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων, που δεν αλλάζει ωστόσο την ουσία τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους καλλιτέχνες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, που θα πάψουν να έχουν πρόσβαση, ακόμη και στα αριστουργήματα της προοδευτικής παγκόσμιας τέχνης, να καταδικάσουν τη νέα αυτή αυταρχική και τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν την ολοσχερή απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων, προσυπογράφοντας μαζικά το ψήφισμα των σωματείων, δυναμώνοντας τον αγώνα για τα δικαιώματά τους. Η βία και η τρομοκρατία προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις, που συναποφασίζουν τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της και όχι από τους προοδευτικούς καλλιτέχνες, το εργατικό- λαϊκό κίνημα γενικότερα, το οποίο με τους αγώνες του θα τις αποκρούσει».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: