“Η κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας από τον Άγγελο Συρίγο επιβεβαιώνει τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια” – Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις απίστευτες δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας

“Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, λίγο πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών”.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ, με αφορμή την εκπληκτική ομολογία του Άγγελου Συρίγου, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται αστυνομία στα πανεπιστήμια, αφού και το 1969 η δικτατορία είχε ανοίξει αστυνομικά τμήματα εντός πανεπιστημουπόλεων, παραδεχόμενος μάλιστα πως στόχος του “σπουδαστικού της ασφάλειας” ήταν “να χαφιεδίζει τους φοιτητές”. Προφανώς ο υφυπουργός παιδείας δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραλληλίζει τα μέτρα της κυβέρνησής του με εκείνα της χούντας, για να μην πούμε ότι τα αντιμετωπίζει και ως παράδειγμα προς μίμηση. Απέναντι σε όλα αυτά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ σημειώνει:

Η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγ. Συρίγο, επιβεβαιώνει και το τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και το πώς θέλει να “προστατέψει” την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, χτυπώντας τη συλλογική δράση των φοιτητών.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, λίγο πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Αύριο, στα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν την απάντησή τους, σπάζοντας τις απαγορεύσεις στην πράξη!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: