“Η κανονικότητα της ανάπτυξης περνάει από σκάγια, καραμπίνες και σφαίρες” – Ανακοίνωση της ΤΟ Μεσογείων – Λαυρεωτικής του ΚΚΕ για τον πυροβολισμό μετανάστη εργάτη στο Μαραθώνα

 Στην Ελλάδα των αγωγών και της ενεργειακής αναβάθμισης χωράνε προφανώς και τα σκάγια του εργοδότη.

Για το νέο έγκλημα σε βάρος μετανάστη στο Μαραθώνα που διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του, εξέδωσε ανακοίνωση η ΤΟ Λαυρεωτικής – Μεσογείων του ΚΚΕ. Επισημαίνει τα συστατικά στοιχεία της νέας “κανονικότητας”, που είναι βαμμένη στο αίμα των εργατών. Υπενθυμίζει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν κι εργάζονται χιλιάδες μετανάστες σε όλη την Ανατολική Αττική, τα πρόσφατα περιστατικά μεταναστών που πέθαναν από ακατάλληλη θέρμανση. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, να ενωθούν για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει:

«Η κανονικότητα της ανάπτυξης περνάει από σκάγια, καραμπίνες και σφαίρες. Περνάει στην κυριολεξία από το αίμα των εργαζομένων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς που δέχθηκε μετανάστης εργάτης γης στην περιοχή του Μαραθώνα, από τον εργοδότη του, όταν πήγε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.

Η τροχιά “της ανάπτυξης για όλους” και “της κανονικότητας”, που η κυβέρνηση της ΝΔ διαφημίζει, περνάει από την απληρωσιά, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση, στη λογική του “σήμερα δουλεύεις και αύριο όχι”. Στην Ελλάδα των αγωγών και της ενεργειακής αναβάθμισης χωράνε προφανώς και τα σκάγια του εργοδότη.

Στην περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και όλης της Ανατολικής Αττικής απασχολούνται χιλιάδες εργάτες γης. Ζουν σε άθλιες συνθήκες σε παραπήγματα, σε χωράφια, χωρίς θέρμανση, με νερό από γεωτρήσεις, χωρίς πολλές φορές ρεύμα. Χωρίς δηλαδή στοιχειώδεις υποδομές για να ζει ένας άνθρωπος. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που μετράει 5 νεκρούς μετανάστες σε λιγότερο από ένα μήνα λόγω αναθυμιάσεων από θερμαντικά σώματα. Ζούμε ένα έγκλημα διαρκείας στους εργαζόμενους, που σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς, ακόμα και σφαίρες από τους σύγχρονους “τσιφλικάδες” εργοδότες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μας γυρνάει χρόνια πίσω. Είναι η πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια με συγκεκριμένες και διαχρονικές ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, ενωμένοι μπορούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Να διεκδικήσουν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, να έχουν υγιείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας,

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: